&

VFC Zwaluw 1 - ODC 1

ODC boekt degelijke overwinning tegen VFC Zwaluw 1

ODC deed zondag 5 maart tegen laagvlieger Zwaluw VFC wat het moest doen, namelijk winnen. In Vught wonnen de tricolores met ruime cijfers. Het enige dat de Boxtelse ploeg zichzelf kon verwijten, was dat er niet meer doelpunten vielen. Daardoor stond het bij rust slechts 1 – 2 en bleef de thuisploeg in de wedstrijd. In het tweede bedrijf werd er verder afstand genomen waardoor er uiteindelijk 1 – 4 op het scorebord stond. Door de zege blijft ODC de nummer vier op de ranglijst.

ODC had wat goed te maken na de ongelukkige nederlaag van twee weken terug bij RKDVC. Trainer Goeran van den Heuvel moest het in de uitwedstrijd tegen Zwaluw VFC doen zonder de geschorste spelers Willem van de Kerkhof en Anwar Lafhailat. Daar stond tegenover dat spits Remco Schellekens weer terug was van een blessure. Op het moeilijk te bespelen veld in Vught had ODC al na drie minuten op voorsprong moeten komen. Na een mooie actie aan de linkerkant bood Lex van de Biggelaar Sjoerd van Lokven een niet te missen kans. De middenvelder schoot de bal echter hoog over het doel van Zwaluw-keeper Bart Rijken. In de 11e minuut was het wel raak. Paul Smulders zette Bas Verkaik aan het werk waarna Aerd van Brunschot zich sterk maakte en de voorzet van Verkaik binnenwerkte: 0 - 1. Het antwoord van de thuisploeg liet niet lang op zich wachten. Vanaf de aftrap zette Zwaluw een aanval op waarbij de bal terecht kwam bij Romario Syaranamual die ODC-keeper Jordy van der Zande met een knap schot kansloos liet: 1 - 1. De tricolores waren daarna veel sterker maar verzuimden – wellicht gehinderd door het zware veld - om enkele 100% kansen te verzilveren. Schellekens schoot de bal tot twee keer toe vanuit kansrijke positie over het Vughtse doel. Na een klein halfuur spelen hielp centrale verdediger Frank Kuppens zijn voorwaartsen een handje. Nadat Van Brunschot de binnenkant van de paal had geraakt, stond de routinier op de juiste plaats om de 1 - 2 binnen te tikken. Omdat ODC nonchalant met de kansen bleef omgaan, bleef Zwaluw in de wedstrijd. Bijna was het vlak voor rust 2 - 2 maar een treffer van Steffan Moes werd door de scheidsrechter wegens buitenspel afgekeurd.

Vlak na rust nam ODC eindelijk wat verder afstand. Een voorzet vanaf links van Van de Biggelaar werd in de 46e minuut knap bij de tweede paal binnengekopt door Verkaik: 1 - 3. Vanaf dat moment was de wedstrijd gespeeld en had ODC de drie punten feitelijk al binnen. In de 71e minuut werd het ook nog 1 - 4 toen Schellekens na een hoekschop knap binnenknikte en keeper Rijken de bal pas achter de doellijn in handen kreeg. In de slotfase had ODC verder uit kunnen lopen maar het ontbrak met name bij invaller Ido Pijnenburg aan het nodige geluk.

Door de overwinning staat ODC nog steeds vierde op de ranglijst. De ploeg heeft nu 31 punten uit 17 wedstrijden. Volgende week zondag 12 maart spelen de tricolores thuis tegen Haarsteeg. De aftrap is zoals altijd om half drie.