&

RKDVC 1 - ODC 1

ODC lijdt bizarre nederlaag in blessuretijd

Toen de klok in de wedstrijd tussen RKDVC en ODC op 90 minuten sprong, stonden de tricolores op een 0 - 1 voorsprong door een treffer van Sjoerd van Lokven. Daarna ging echter alles mis wat maar mis kan gaan. Via de kluts kwam de thuisploeg in de 91e minuut op gelijke hoogte (1 - 1) en via een omstreden strafschop werd het vlak daarna zelfs nog 2 - 1. Al met al was dat een hard gelag voor de ploeg van trainer Goeran van den Heuvel.

Na het gelijke spel van vorige week tegen Real Lunet was RKDVC op eigen veld in Drunen de volgende tegenstander van ODC. Thuis hadden de tricolores ruim gewonnen (3 - 0) maar dat was in de periode dat ODC nog duidelijk in een positieve flow zat. De laatste tijd loopt het wat stroever maar de beginfase in Drunen gaf de Boxtelse burger moed. ODC was de bovenliggende partij zonder dat dat tot grote kansen leidde. Na een klein kwartier was er een mogelijkheid na een goede combinatie tussen Aerd van Brunschot en Anwar Lafhailat maar eindigde de bal in de handen van RKDVC-doelman Daan Dekkers. Tien minuten later was het opnieuw Lafhailat die voor gevaar zorgde. Met een mooie individuele actie zette hij twee tegenstanders op het verkeerde been waarna hij Sjoerd van Lokven bereikte die de bal boven keeper Dekkers in het doel schoot: 0 - 1. Martijn van Esch kreeg namens de thuisploeg vijf minuten later de uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker maar hij schoot vrij voor het doel over. Via Bas Verkaik en de sterk spelende Lex van de Biggelaar kreeg ODC nog wat kleine mogelijkheden maar gescoord werd er niet meer.

Na de pauze raakten de tricolores de controle over de wedstrijd steeds meer kwijt. De thuisploeg ging steeds meer naar voren spelen maar echt gevaarlijk werden ze aanvankelijk niet. Na een dik uur spelen maakte Bart Dammers zijn rentree in ODC 1 waarbij hij de moegestreden Lafhailat verving. In de laatste fase van de wedstrijd kon de hardwerkende Molenwijkploeg de bal niet goed meer in de ploeg houden. Maar toen de klok van 89 op 90 minuten sprong, stond het nog steeds 0 - 1 en leken de drie punten binnen handbereik. Dat viel echter vies tegen. Na een vrije trap belandde de bal in de 91e minuut in de Boxtelse zestien waarna deze uiteindelijk via Rick van Woerkom achter Jordy van der Zande in het doel verdween: 1 - 1. Maar het werd nog erger. ODC raakte de bal na de aftrap snel weer kwijt. RKDVC pompte die vervolgens in de zestien waar Bas van der Pasch en een Drunense aanvaller het duel met elkaar aangingen. Tot ieders verbazing legde de scheidsrechter de bal daarna op de stip. Damian van Bijnen kende geen genade en schoot de voor RKDVC winnende 2 - 1 binnen. Alles wat ODC was bleef met een zware kater achter.

ODC staat na de nederlaag in Drunen nog steeds vierde op de ranglijst maar de bovenste ploegen raken steeds verder uit het zicht. Volgende week is er in verband met carnaval geen voetbal. De eerstvolgende wedstrijd spelen de tricolores op zondag 5 maart in Vught tegen Zwaluw VFC.