&

Real Lunet 1 - ODC 1

ODC verliest van Real Lunet

Op de 3e speeldag van de 3e klasse C stond ZONDAG 18 september een heuse topper op het programma tussen Real Lunet en ODC; twee ploegen die de eerste twee wedstrijden nog zonder puntverlies waren. Op het Sportpark van BLC werd om 14.30 uur afgetrapt omdat aan het hoofdveld van Real Lunet wordt gewerkt aan een nieuwe kunstgrasmat.

Vanaf de eerste minuut bleek dat Real Lunet van een ander kaliber was dan de eerdere tegenstanders van dit seizoen. De Vughtenaren creëerden ook een licht veldoverwicht, mede doordat ODC de echte scherpte miste om Real Lunet onder druk te zetten. Real was dreigend en de eerste kans was direct raak, toen keeper Jordy van de Zande werd verrast in de korte hoek.

Na de 1-0 wierp ODC de schroom van zich af en had eigenlijk direct de gelijkmaker moeten aantekenen toen spits Remko Schellekens alleen op de keeper van Real Lunet afkwam, helaas ging zijn inzet voorlangs. ODC kwam beter in de wedstrijd en probeerde meer druk naar voren te zetten, ODC had hier de beste fase van de wedstrijd en was duidelijk de bovenliggende partij. Real Lunet bleef loeren op de counter, en pakte de eerste kans die zich voordeed. Middenvelder Bas van de Berk was in de omschakeling het middenveld te snel af, en via een paar schijven kwam de bal bij de spits van Real die de bal eenvoudig langs doelman van de Zande in het doel schoof. Net voor rust had ODC nog de kans op de aansluitingstreffer maar Ido Pijnenburg slaagde er niet in om de keeper van Real Lunet te passeren.

ODC startte voortvarend uit de startblokken na rust met een poeier van Joep van de Meijden die op de lat uiteenspatte. Het bleek de start van een tweede helft waar ODC niet echt bij machte was om met goed voetbal Real Lunet te bestrijden. Desondanks kreeg ODC legio kansen om op het scorebord te komen. Joep van de Meijden, Remko Schellekens en Dirk van de Struijk zouden de paal of lat raken. Helaas bleef vandaag de 0 op het scorebord staan voor ODC. Real Lunet ging vandaag met de 3 punten naar huis en blijft daardoor koploper in de 3e klasse C tezamen met VCB en TGG.

ODC heeft zijn eerste nederlaag te pakken dit seizoen, maar kan zich revancheren aanstaande zondag thuis tegen RKDVC uit Drunen. Aftrap 14.30 uur op het nieuwe kunstgrasveld op Sportpark Molenwijk.

Auteur :Erik van Oirschot