&

ODC 1 - Vlijmense Boys 1

ODC op eigen veld onderuit tegen Vlijmense Boys

ODC heeft voor de derde keer op rij puntverlies geleden. Op sportpark Molenwijk moesten de tricolores hun meerdere erkennen in Vlijmense Boys. De gasten kwamen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong tegen een voor rust ongeïnspireerd en fantasieloos spelend ODC. Pas na de pauze kreeg de thuisploeg wat kansen maar die werden niet benut. Toen er in de slotfase va-banque werd gespeeld, kon Vlijmense Boys uitlopen naar een geflatteerde 0 - 3.

ODC startte de competitie sterk met goed voetbal en enkele klinkende overwinningen. De laatste weken loopt het echter wat minder met het team van trainer Goeran van den Heuvel. In de laatste twee wedstrijden werd er verloren van Haarsteeg en gelijkgespeeld bij SVSSS. Bovendien kreeg de ploeg een flinke tegenslag te verwerken toen afgelopen week bleek dat de sterk gestarte nieuweling Joep van der Meijden de rest van het seizoen uit de running vanwege een zware blessure.

Tegen Vlijmense Boys kwamen de tricolores al in de 7e minuut op achterstand. Op het middenveld werd onnodig balverlies geleden waarna Djemal Arikan het namens de Vlijmenaren goed afmaakte: 0 - 1. De gasten waren vervolgens feller en slimmer in de duels waardoor ODC nauwelijks kansen kon creëren. De 0 - 2 hing eerder in de lucht dan de 1 - 1 en de tricolores mochten van geluk spreken dat de Vlijmense spitsen te vaak voor eigen succes gingen. De beste kans voor ODC was een voorzet vanaf rechts van Ido Pijnenburg die door een verdediger bijna in het eigen doel werd geschoten.

Na de pauze zat er met de komst van Anwar Lafhailat wat meer creativiteit in het Boxtelse spel. In de 53e minuut had de invaller een goede actie aan de linkerkant maar kon hij net niet de aanstormende Remco Schellekens bereiken. Het zat ODC niet mee toen een vrije trap van Lafhailat enkele minuten later de lat raakte. Aan de andere kant bleef Vlijmense Boys loeren op de counter. Dat liep rond de 65e minuut een paar keer goed af omdat doelman Jordy van der Zande goed ingreep. In de 70e minuut had Bas van der Pasch de gelijkmaker op zijn hoofd maar vlak voor het doel kopte hij de bal in de handen van keeper Boy van Wandelen. In de slotfase ging ODC alles of niks spelen en nam het steeds meer risico's. Het leverde de thuisploeg niks meer op. De gasten uit Vlijmen profiteerden in de slotminuut tot twee keer toe via opnieuw Arikan en via Johnny de Nies waardoor er na afloop een enigszins geflatteerde 0 - 3 eindstand op het scorebord stond.

Ondanks de nederlaag staat ODC nog steeds derde op de ranglijst met 20 punten uit 11 wedstrijden. De achterstand op de bovenste twee ploegen is echter verder toegenomen.

Volgende week, zondag 4 december, gaat ODC in Oisterwijk op bezoek bij hekkensluiter Nevelo.