&

ODC 1 - Taxandria 1

ODC haalt flink uit tegen Taxandria

ODC had wat recht te zetten na de onbegrijpelijke nederlaag (5 - 0) van vorige week tegen VCB. De tricolores deden wat ze moesten doen en stuurden Taxandria met 6 - 1 naar huis. Bij rust stond het al 4 - 0 door doelpunten van Willem van de Kerkhof (2x), Bas Verkaik en Dirk van der Struijk. Na de pauze maakten Remco Schellekens en Bart Dammers er 6 - 0 van waarna de gasten in de slotfase nog een eretreffer konden maken. Omdat TGG ook won blijft de achterstand op de koploper drie punten. ODC staat na de zege wel bovenaan in de strijd om de derde periodetitel.

Na de beschamende 5 - 0 nederlaag bij VCB hadden de tricolores wat goed te maken in de thuiswedstrijd tegen Taxandria. In tegenstelling tot vorige week kon trainer Goeran van den Heuvel deze keer beschikken over een redelijk complete selectie en dat was direct terug te zien op het veld. Al na twee minuten kopte de van een schorsing teruggekeerde Willem van de Kerkhof raak na een voorzet vanaf links. Bas van der Pasch gaf de bal voor de zekerheid nog een extra zetje maar dat bleek achteraf niet nodig: 1 - 0. In de achtste minuut viel bijna de tweede treffer toen een in het nauw gedreven Taxandria-verdediger de bal tegen de eigen paal kopte. ODC bleef vol gas geven en in de 18e minuut viel de tweede treffer. Paul Smulders speelde Remco Schellekens aan die met een slim balletje Bas Verkaik vrijspeelde die daarna het hoofd koel hield en de 2 - 0 binnenschoot. Tien minuten later bekroonde Van de Kerkhof een solo van achteruit door de bal met links hard binnen te schieten voorbij de kansloze Taxandria-keeper Ramon Doomen: 3 - 0. Enkele minuten later werd Aerd van Brunschot binnen de zestien tegen het gras gewerkt door Doomen. De scheidsrechter kon niet anders dan naar de stip wijzen. Dirk van der Struijk schoot de toegekende penalty feilloos binnen: 4 - 0. Van Brunschot kwam bij de strafschopsituatie zodanig ongelukkig ten val dat hij het veld moest verlaten. De net weer fit geworden Bart Dammers was zijn vervanger.

Na de pauze nam ODC wat gas terug en speelde het minder scherp dan in het eerste bedrijf. Door slordigheden in het Boxtelse spel kreeg Taxandria wat kansjes maar de zeer attent keepende Jordy van der Zande greep enkele keren goed in. Na ruim een uur spelen bereikte een bal van achteruit de op eigen helft gestarte Schellekens die vervolgens oog in oog met Doomen geen fout maakte en ODC op 5 - 0 zette. In de 70e minuut viel het mooiste doelpunt van de middag. Bij een aanval over links vonden de spitsen Schellekens en Dammers elkaar blindelings alsof ze aan een trainingspartijtje bezig waren. Dammers mocht de bal uiteindelijk het laatste zetje geven: 6 - 0. In het laatste kwartier geloofde ODC het verder wel en degene die daar het meeste van baalde was doelman Van der Zande. Hij had graag de nul gehouden maar door nonchalant verdedigen mocht Max van Dongen vlak voor tijd namens de gasten nog tegenscoren: 6 - 1.

Door de zege heeft ODC nu 43 punten uit 22 wedstrijden. Dat zijn er met nog vier wedstrijden te gaan, drie minder dan TGG dat dankzij drie treffers in de slotfase met 0 - 3 bij Real Lunet wist te winnen. ODC heeft inmiddels wel de koppositie in de derde periode gepakt. Volgende week is er een inhaalweekend en speelt ODC niet. De eerstvolgende wedstrijd staat gepland voor zondag 23 april als de tricolores op eigen veld SVSSS ontvangen.