&

ODC 1 - SVSSS 1

ODC boekt moeizame zege op SVSSS

ODC heeft op eigen veld met 2 - 1 gewonnen van SVSSS, de nummer vier op de ranglijst. Na 25 minuten stond het al 2 - 0 door doelpunten van Bas Verkaik en Remco Schellekens. Na de pauze kwamen de gasten via de stip terug tot 2 – 1. Met hangen en wurgen trokken de tricolores de wedstrijd uiteindelijk over de streep. Omdat TGG ook won, blijft de achterstand op de koploper drie punten. ODC blijft door de zege aan de leiding in de derde periode.

Om in de race te blijven om het kampioenschap moet ODC alle resterende wedstrijden winnen. Om te beginnen moest dat gebeuren thuis tegen SVSSS. In Udenhout hadden de tricolores in de slotfase nog een 2 - 1 voorsprong uit handen gegeven. Het was zaak dat dat deze keer niet zou gebeuren. De gasten uit Udenhout begonnen veel feller aan de wedstrijd dan ODC. Daardoor kwamen de tricolores in de beginfase niet echt aan voetballen toe. Desondanks kwam de ploeg van trainer Goeran van den Heuvel in de 19e minuut op voorsprong. Bij een corner van Bart Dammers vanaf links legde Bas van der Pasch de bal voorbij de tweede paal goed terug op Bas Verkaik die verwoestend uithaalde: 1 - 0. Vier minuten later verspeelde SVSSS-doelman Frank van Roon de bal knullig aan Remco Schellekens die zich wel raad wist met dat buitenkansje en koppend de 2 - 0 liet aantekenen. Vervolgens verzuimde ODC om definitief door te drukken en gaven ze de gasten de kans om terug in de wedstrijd te komen. Na een halfuur spelen had Lars Cornelissen de aansluitingstreffer kunnen scoren maar de aanvoerder van SVSSS schoot de bal naast. Vlak voor rust kwam ODC nog bijna op 3 - 0 toen een vrije trap van Dammers de paal raakte.

Tien minuten na de pauze viel alsnog de aansluitingstreffer. De scheidsrechter bestrafte een bal tegen de arm van Dirk van der Struijk met een penalty. Jim de Laat schoot de bal vanaf elf meter via de voet van Van der Zande binnen: 2 - 1. Vervolgens brak er een fase van irritaties aan naar aanleiding van kleine overtredingen in het veld. ODC liet zich daardoor van de wijs brengen en kwam nauwelijks nog aan voetballen toe. Toch kwamen er toch nog enkele goede kansen. Een kopbal van Willem van Kerkhof leek doel te treffen maar werd door invaller-doelman Björn Boer knap uit de hoek getikt. Dezelfde Van Kerkhof kopte ook nog een keer op de paal na een verre ingooi van Van der Struijk. Aan de andere kant had De Laat de gelijkmaker op zijn schoen maar oog in oog met Van der Zande schoot hij de bal in de handen van de Boxtelse keeper. Zo bleef het tot het einde toe spannend. In de blessuretijd leek ODC het duel definitief te beslissen maar bij een uitbraak kregen Dammers en invaller Maick Braken de bal er niet in. Uiteindelijk bleef het bij 2 - 1 waardoor ODC nog steeds in de race is om de titel. Naaste concurrent TGG won ook waardoor het gat drie punten blijft. Door de winst blijven de tricolores koploper in de derde periode. Er zijn nog drie wedstrijden te gaan.

Het eerst volgende duel is aanstaande zondag 30 april als ODC op bezoek gaat bij Vlijmense Boys.