&

ODC 1 - RKDVC 1

Tricolores ODC na rust voorbij RKDVC

ODC heeft zich prima zondag 25 september hersteld van de nederlaag van vorige week bij Real Lunet. Op het kunstgras van sportpark Molenwijk werd RKDVC met 3 - 0 verslagen. Dat ging niet vanzelf want lange tijd stond het 0 - 0. Na ruim een uur opende Sjoerd van Lokven de score waarna Remco Schellekens er meteen 2 - 0 van maakte. In de slotminuut tekende Joep van der Meijden voor het derde Boxtelse doelpunt. Door de zege blijft ODC aansluiting houden bij de topploegen in de derde klasse C.

ODC had wat recht te zetten na de onnodige nederlaag van vorige week tegen Real Lunet. De mannen van trainer Goeran van den Heuvel pakten dat vanaf het begin goed op. Ze gingen uiterst fel van start en zetten direct druk op de defensie van de gasten uit Drunen. Het leverde meteen kansen op. De grootste daarvan was voor Sjoerd van Lokven die na een slim passje van Remco Schellekens alleen voor het doel verscheen maar de bal naast schoof. Na een kwartier ging de Boxtelse storm wat liggen en kon RKDVC er af en toe uitkomen. Dat leidde tot een grote kans voor Yannick van Zutphen maar ODC-keeper Jordy van der Zande wist de inzet van de Drunense aanvoerder met een knappe reflex te keren. De tricolores kregen na een klein half uur spelen een tegenslag te verwerken toen sterkhouder Willem van de Kerkhof het veld moest verlaten na een ongelukkige botsing met een tegenstander. ODC had het daarna even lastig en moest toezien dat RKDVC sterker werd. Op slag van rust redde Van der Zande zijn team opnieuw toen hij met een fraaie redding een kopbal van dichtbij van Ray Kivits neutraliseerde.

Na de pauze kreeg ODC weer wat meer grip op de wedstrijd en kwamen er opnieuw kansen. De voor rust vrijwel onzichtbare Joep van der Meijden strandde in de 52e minuut op RKDVC-doelman Daan Dekkers na een knappe individuele actie. Een paar minuten later kopte Schellekens in kansrijke positie van dichtbij naast. In de 61e minuut was het dan eindelijk raak toen doelman Dekkers zich verkeek op een laag schot van een meter of 20 van Sjoerd van Lokven: 1 - 0.

Een minuut later had Van der Meijden de 2 - 0 op zijn schoen maar zijn schot spatte op de paal uiteen. In dezelfde minuut werd de score echter alsnog verdubbeld. Schellekens veroverde de bal, passeerde zijn directe tegenstander waarna hij ook doelman Dekkers het nakijken gaf: 2 - 0. Hiermee was de wedstrijd feitelijk gespeeld. De gasten uit Drunen zochten nog wel naar de aansluitingstreffer maar echt gevaarlijk werd het niet meer. Van der Meijden bekroonde zijn goede spel van na de pauze in de slotminuut nog met een treffer waarmee de 3 - 0 eindstand een feit was.

Door de overwinning staat ODC nu gedeeld derde met 9 punten uit 4 wedstrijden. Dat is één puntje minder dan de twee koplopers TGG en SVSSS. Volgende week zondag 2 oktober staat de volgende wedstrijd op het programma. ODC gaat dan in Den Bosch op bezoek bij RKJVV. De wedstrijd begint om half drie.

Auteur :Sjef Engelbart