&

ODC 1 - Nevelo 1

ODC blijft in de titelrace na sterke tweede helft

ODC heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen met ruime cijfers (6 – 0) gewonnen van Nevelo. Voor de pauze hadden de tricolores nog moeite met de Oisterwijkers en wist alleen Sjoerd van Lokven het net te vinden. Na rust kwam ODC op stoom en zorgden Remco Schellekens (2x), Bas Verkaik, Willem van de Kerkhof en Bart Dammers voor de 6 - 0 eindstand. Koploper TGG won ook en daardoor blijft de achterstand met nog één wedstrijd te gaan twee punten.

Om druk te houden op TGG moest ODC op eigen veld zien te winnen van hekkensluiter Nevelo. Dat zou op papier geen probleem moeten zijn maar je weet het maar nooit. De ploeg uit Oisterwijk had immers vorige week tot ieders verrassing TGG met 2 - 0 geklopt. Nevelo maakte in de openingsfase een heel wat betere indruk dan in de heenwedstrijd voor de winterstop. In de 5e minuut moest ODC-keeper Jordy van der Zande zich tot het uiterste strekken om een vrije trap van Job Villevoye uit de kruising te tikken. Een paar minuten later was het aan de andere kant gevaarlijk bij een corner. Daarbij stuitte eerst Willem van de Kerkhof op doelman Max Monkel waarna Aerd van Brunschot in de rebound hetzelfde overkwam. In de 16e minuut kwam ODC aan de leiding toen Sjoerd van Lokven een hoekschop vanaf rechts in één keer met de buitenkant van de wreef binnenschoot: 1 - 0. In het resterende deel van de eerste helft lukte het de tricolores niet om voor de tweede keer een gaatje in de Oisterwijkse defensie te prikken al was Dammers daar vlak voor rust dichtbij.

Na de pauze speelde ODC aanvankelijk in een te laag tempo waardoor Nevelo gemakkelijk op de been kon blijven en af en toe via de counter gevaarlijk werd. In de 55e minuut viel dan eindelijk de 2 - 0. Na een mooie aanval legde Dammers de bal vanaf links terug op Remco Schellekens die met een geplaatst schot doel trof. Niet veel later zorgde Bas Verkaik na een solo door het hart van de vijandelijke defensie met een puntertje voor 3 - 0. Nadat Nevelo uit een vrije trap op de lat had geschoten, maakte Van de Kerkhof in de 71e minuut de 4 - 0 door een hoekschop vanaf links in de kruising te koppen. Twee minuten later was het opnieuw raak. Het begon met een één-twee-tje tussen de net ingevallen Ido Pijnenburg en Schellekens. Keeper Monkel kon de inzet van Pijnenburg nog keren maar was kansloos toen de meegelopen Dammers de 5 - 0 binnenliep. In de 80e minuut scoorde Schellekens zijn tweede treffer van de middag. Op aangeven van Pijnenburg werkte hij de bal met een subtiel lobje over de keeper in het doel: 6 - 0. In de slotfase van de wedstrijd werd nog afscheid genomen van Rob Scholten. De middenvelder gaat na ruim 10 jaar en 232 officiële wedstrijden voor ODC 1 op een lager niveau spelen.

Met nog één wedstrijd te spelen, blijft de achterstand op koploper TGG twee punten. In de derde periode blijft ODC aan de leiding met drie punten voorsprong op de achtervolgers TGG en VCB. Nevelo is door de nederlaag in Boxtel gedegradeerd naar de 4e klasse.

Volgende week zondag 14 mei vallen de beslissingen in de laatste competitieronde. De tricolores gaan dan in Tilburg op bezoek bij LONGA en TGG speelt uit tegen VCB. Er zijn meerdere scenario's mogelijk. ODC is kampioen als het zelf wint ODC en TGG verliest. Wint ODC en speelt TGG gelijk dan volgt er een beslissingswedstrijd. In alle andere gevallen is TGG kampioen en is het vrijwel zeker dat ODC nog nacompetitie om promotie gaat spelen.