&

ODC 1 - Haarsteeg 1

ODC ruim voorbij Haarsteeg

ODC heeft het op eigen veld zondag 12 maart prima gedaan tegen Haarsteeg, de ploeg in vorm die vorige week nog de 2e periodetitel pakte. De gasten kwamen al vroeg op voorsprong maar de tricolores herpakten zich snel. Remco Schellekens, Bart Dammers en Willem van de Kerkhof zorgden nog voor de pauze voor een 3 – 1 voorsprong. Na rust tekende Aerd van Brunschot voor de 4 - 1 eindstand. Omdat SVSSS verloor is ODC nu opgeklommen naar de derde plaats op de ranglijst.

Trainer Goeran van den Heuvel had in de thuiswedstrijd tegen Haarsteeg voor het eerst dit seizoen een basisplaats ingeruimd voor de in de selectie teruggekeerde Bart Dammers. Samen met Remco Schellekens en Aerd van Brunschot vormde hij de Boxtelse voorhoede. Achterin was Willem van de Kerkhof terug van een schorsing maar op het middenveld moest ODC het doen zonder Lex van de Biggelaar, de man die de laatste weken sterk speelde. ODC begon niet scherp aan de wedstrijd en daardoor ging het al na drie minuten fout. Dave Treuren kreeg aan de rechterkant alle tijd om de bal aan te nemen en de hoek uit te kiezen waarna ODC-keeper Jordy van der Zande het nakijken had: 0 - 1. De tricolores waren daarna gelukkig goed wakker en in de 12e minuut viel de gelijkmaker. Dammers stuurde op links Paul Smulders weg wiens afgemeten voorzet door Schellekens hard in het dak van het doel werd geschoten: 1 - 1. Vlak daarna was het bijna 2 - 1 toen Bas van der Pasch de bal maar net naast kopte na een corner. In de 22e minuut kreeg ODC een vrije trap te nemen op de rand van de 16 omdat Haarsteeg-doelman Marijn Eikhoudt de bal onreglementair in zijn handen nam. Dammers liet vervolgens zien dat hij het scoren nog niet verleerd is en poeierde de bal keihard laag in de hoek langs de keeper: 2 - 1. In de minuten die volgden haalde Dammers nog een paar keer vernietigend uit maar nu had doelman Eikhoudt steeds wel een antwoord in huis. ODC bleef het betere van het spel houden en in de 35e minuut werd verder afstand genomen. De mee naar voren gekomen Van de Kerkhof kopte een corner van Dammers bij de tweede paal onberispelijk binnen: 3 - 1.

Na de pauze nam ODC gas terug en werd er ook wat slordiger gespeeld. Haarsteeg kon in de 57e minuut bijna profiteren en ODC had geluk dat een inzet van Treuren buiten het bereik van Van der Zande tegen de paal ging. De tricolores hadden in die periode verder afstand kunnen nemen maar Van Brunschot en Schellekens kregen de bal er vanuit kansrijke positie niet in. Toch viel er in de 78e minuut nog een vierde Boxtelse treffer te noteren. Dammers zette Van Brunschot vrij voor de keeper waarna deze het knap afrondde: 4 - 1.

Door deze ruime zege en de nederlaag van SVSSS tegen RKJVV, staat ODC nu derde op de ranglijst met 34 punten uit 18 wedstrijden. Volgende week zondag 19 maart gaan de tricolores op bezoek bij koploper TGG. De achterstand op de Bossche ploeg bedraagt vijf punten.