&

ODC 1 - FC Eindhoven AV 1

ODC blijft derde klasser door verlies op FC Eindhoven AV 1

ODC is er niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor de finale van de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse. De amateurs van FC Eindhoven waren twee keer te sterk voor de tricolores. Het thuisduel had met minimaal twee goals verschil gewonnen moeten worden maar dat zat er geen moment in. De gasten wonnen uiteindelijk met 0 - 2 en daardoor komt ODC ook volgend jaar uit in de derde klasse.

ODC verloor vorige week het eerste van twee duels met FC Eindhoven met 3 - 1 en moest daardoor op eigen veld met ten minste twee goals verschil winnen om zich te plaatsen voor de finale van de nacompetitie. Gezien de prestaties op het eigen sportpark Molenwijk was dat zeker niet onmogelijk maar dan zou wel alles moeten kloppen.

ODC begon agressief aan de wedstrijd en wilde graag met een snel doelpunt de basis leggen voor een plek in de finaleronde. In de tweede minuut zette Sjoerd van Lokven scherp voor en moest keeper Remy Hendrikx de bal lossen. Er was echter niemand meegelopen om daarvan te profiteren. In de 12e minuut kreeg ODC een beste kans. Remco Schellekens zette toen Aerd van Brunschot vrij voor het doel maar zijn inzet ging via de keeper naast. Na het eerste kwartier luwde de Boxtelse storm en kwamen de gasten steeds beter in de wedstrijd. De rappe en technisch sterke Eindhovense aanvallers bleken evenals een week eerder, moeilijk te bespelen voor de Boxtelse verdedigers. Het leidde al snel tot een paar hachelijke situaties voor het Boxtelse doel. Keeper Jordy van der Zande voorkwam met uitstekende reddingen tot twee keer toe dat Jordi van Meurs FC Eindhoven op voorsprong zette. Rond de 20e minuut had de Boxtelse keeper alle geluk van de wereld dat een bal die ogenschijnlijk over de achterlijn leek te gaan door een Eindhovense spits binnen werd gehouden en daarna bijna in het ODC-doel rolde. De tricolores speelden vervolgens te voorspelbaar en met te weinig creativiteit om het de tegenstander moeilijk te maken. In de blessuretijd van de eerste helft hield Van der Zande zijn ploeg opnieuw in de wedstrijd door wederom goed in te grijpen bij een tegenaanval van FC Eindhoven.

Na de pauze veranderde er weinig. ODC speelde met weinig vertrouwen waardoor er niet veel lukte. FC Eindhoven kwam nauwelijks in de problemen en was via de omschakeling stukken gevaarlijker dan de tricolores. Lange tijd kon uitblinker Van der Zande een tegentreffer voorkomen maar in de 72e minuut was hij kansloos toen FC Eindhoven het eindelijk wel een keer goed uitspeelde en Michel Leon-Payo het net vond: 0 - 1. ODC was daardoor zo van slag dat dezelfde Leon-Payo een minuut later de 0 - 2 op het scorebord zette. Deze mokerslag kwam ODC niet meer te boven. ODC probeerde in de slotfase nog wel de eretreffer te scoren maar ook dat zat er niet meer in.

FC Eindhoven plaatst zich door deze zege verdiend voor de finale van de nacompetitie. Voor ODC zit het seizoen er op. De tricolores kunnen zich na de vakantie op gaan maken voor een nieuw seizoen in de derde klasse.