&

Longa 1 - ODC 1

ODC door naar de nacompetitie door winst op Longa

De strijd om de titel in de derde klasse C was zondag 14 mei in de laatste competitieronde nog lange tijd spannend. Tot een kwartier voor tijd was het bij VCB - TGG gelijk en stond ODC in Tilburg bij LONGA ruim op voorsprong. Dat zou een beslissingswedstrijd om het kampioenschap betekenen. TGG scoorde in de slotfase echter nog drie keer waardoor de titel nu naar de Bosschenaren gaat. De tricolores pakten door de 1 - 3 zege de periodetitel en kunnen zich gaan opmaken voor de nacompetitie. Daarin zijn de amateurs van FC Eindhoven de eerste tegenstander.

Op de slotdag van de competitie wisten de tricolores op voorhand al dat ze het niet meer in eigen hand hadden. Alleen bij puntverlies van concurrent TGG zou ODC nog aanspraak kunnen maken op de titel. De ploeg van trainer Goeran van den Heuvel had tegen LONGA maar één opdracht en dat was winnen. ODC begon voorzichtig aan de wedstrijd en kreeg in de vierde minuut een kleine mogelijkheid toen een schot van Sjoerd van Lokven na een afgeslagen corner over het doel ging. Even later was Remco Schellekens kansrijk toen hij na een combinatie met Aerd van Brunschot ondanks het vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter door mocht gaan. Het eindigde echter in een hoekschop. Ondanks het overwicht van ODC was de thuisploeg na een kwartier spelen gevaarlijk. Piet Adams haalde in één keer uit maar keeper Jordy van der Zande was attent en tikte de bal uit de rechteronderhoek. Vijf minuten later had ODC op voorsprong kunnen komen na een aanval over rechts maar het schot van Schellekens eindigde in de handen van oud ODC-keeper Teun van Gestel die tegenwoordig het doel van LONGA verdedigt. Het veldspel van de tricolores was duidelijk beter dan dat van LONGA en na een klein halfuur werd de ploeg daarvoor beloond. Het begon met een tackle van Willem van de Kerkhof op de helft van LONGA. De bal werd vervolgens ingespeeld op Bart Dammers die op zijn beurt Van Brunschot aan het werk zette. De voorzet van Van Brunschot was precies op maat en het was de meegelopen Van de Kerkhof die de bal beheerst binnenschoot: 0 - 1. Enkele minuten later was het opnieuw prijs.  Na een voorzet vanaf rechts kwam de bal voor de voeten van Sjoerd van Lokven die zijn man uitkapte en in de korte hoek raak schoot: 0 - 2. Vlak voor rust kreeg de thuisploeg vanuit het niets nog een kans op de aansluitingstreffer maar de Tilburgers speelden het slecht uit waardoor er met 0 - 2 gerust kon worden. Vanuit Biezenmortel kwam een 0 - 0 ruststand bij VCB - TGG door. Als de tussenstanden zo zouden blijven, zou dat een beslissingswedstrijd tussen ODC en TGG betekenen.

Vijf minuten na de pauze leek ODC op 0 - 3 te komen. Na een steekbal van Schellekens schoot Dammers de bal knap binnen maar de scheidsrechter keurde de treffer af wegens buitenspel. Nadat Bas Verkaik na een scrimmage op Van Gestel was gestuit, kon in de 55e minuut alsnog de derde Boxtelse treffer worden genoteerd. Een verre ingooi bereikte Van Brunschot die van dichtbij eenvoudig in kon koppen: 0 - 3. Daarmee was de wedstrijd feitelijk gespeeld. LONGA kon geen vuist meer maken en het vlot combinerende ODC kreeg kort achter elkaar enkele goede kansen die echter niet werden benut. Een kwartier voor deed de thuisploeg dan toch iets terug. Zakaria Boussimad zorgde na een mooie aanval voor de Tilburgse eretreffer: 1 - 3. Inmiddels was het bericht doorgekomen dat TGG in korte tijd drie keer had gescoord waarmee duidelijk  werd dat het kampioenschap er niet meer in zat voor ODC. Het bleef in Tilburg bij 1 - 3, een terechte zege voor de tricolores die daarmee de periodetitel pakken en zich nu kunnen gaan opmaken voor de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse. Daarin zijn de amateurs van FC Eindhoven de eerste tegenstander. ODC gaat eerst a.s. zondag 21 mei op bezoek in Eindhoven. De week daarna volgt de return in Boxtel. Als ODC deze tweestrijd doorkomt, staat als laatste een dubbele confrontatie met een nog nader te bepalen tegenstander op het programma.