&

FC Eindhoven av 1- ODC 1

ODC maakt het zichzelf erg moeilijk in strijd om promotie

ODC heeft zondag 21 mei een slechte beurt gemaakt in de strijd om promotie naar de tweede klasse. De tricolores verloren in het Jan Louwers Stadion met 3 - 1 van de amateurs van FC Eindhoven. Na een vroege treffer van Remco Schellekens zag het er aanvankelijk nog goed uit maar de gelijkmaker van de thuisploeg viel al binnen het kwartier. In het tweede bedrijf zakte ODC ver weg en na twee tegentreffers binnen vijf minuten stond na een klein uur spelen de 3 - 1 eindstand al op het scorebord. De tricolores zullen in de return op eigen veld alle zeilen bij moeten zetten om deze achterstand weg te werken en zich te plaatsen voor de finale van de nacompetitie.

Nadat vorige week op een haar na het kampioenschap werd gemist maar wel de periodetitel werd binnengehaald, reisde ODC vol goede moed af naar Eindhoven voor de eerste van twee confrontaties met de amateurs van FC Eindhoven. In het begin van het seizoen had de ploeg van trainer Goeran van den Heuvel deze ploeg nog met grote cijfers (6 - 1) verslagen in de bekercompetitie maar dat resultaat was geen garantie om de eerste ronde van de nacompetitie door te komen.

ODC begon goed aan de wedstrijd die werd gespeeld in het Jan Louwers Stadion waar ook de profs van FC Eindhoven hun thuiswedstrijden spelen. Een verre ingooi van Dirk van der Struijk vanaf rechts werd bij de eerste paal verlengd waarna Remco Schellekens vanuit de draai wist te scoren: 0 - 1. Het lukte de tricolores vervolgens niet om de wedstrijd onder controle te krijgen. Enkele beslissingen van de scheidsrechter pakten ongelukkig uit voor ODC en het leek alsof de spelers meer daar mee bezig waren dan met hun tegenstander. De snelle spitsen van FC Eindhoven kregen te veel ruimte en na een klein kwartier spelen leidde dat tot de gelijkmaker. De razendsnelle Jordi van Meurs legde de bal vanaf de achterlijn terug op aanvoerder Adil Zouthane die onberispelijk raak schoot: 1 - 1. Tien minuten later had ODC opnieuw op voorsprong kunnen komen. A-junior Just van Wijk kwam na een knappe combinatie met Schellekens  alleen voor doelman Remi Hendrikx te staan maar de Eindhovense doelman wist de bal nog net tot corner te verwerken. Vijf minuten voor rust kreeg ODC opnieuw een 100% kans. Van der Struijk zette goed door vanaf rechts en legde de bal voor waarna er een scrimmage voor het Eindhovense doel ontstond. Diverse ODC-ers deden een doelpoging  maar de bal wilde er niet in. In de blessuretijd van de eerste helft was het aan ODC-doelman Jordy van der Zande te danken dat er met 1 - 1 gerust kon worden. Hij voorkwam met een uitstekende redding dat Van Meurs de thuisploeg op voorsprong zette.

Het bleek echter uitstel van executie want vlak na de pauze kwamen de gastheren alsnog op voorsprong. Dat gebeurde vanaf de stip na een gemakkelijk gegeven strafschop toen Van Meurs naar de grond ging bij een duel met Willem van de Kerkhof. Aanvoerder Zouthane benutte de penalty zonder problemen. Na de strafschop was ODC van slag. Er werd niet meer gevoetbald en de tegenstander kreeg alle ruimte om dat wel te doen. Vijf minuten na de 2 - 1 leed ODC dodelijk balverlies aan de rechterkant waarna het voor Gino de Wijs een koud kunstje was om de 3 - 1 binnen te schieten. De tricolores misten gedurende de tweede helft het vertrouwen en de overtuigingskracht om de wedstrijd nog naar hun hand te zetten. Desondanks kwamen er nog een paar goede kansen op de aansluitingstreffer. ODC had pech dat een vrije trap van Bart Dammers via de paal het veld weer in kwam. En een klein kwartier voor tijd zat het ook niet mee toen een kopbal van Schellekens de lat raakte. Aan de andere kant mocht er niet geklaagd worden dat de achterstand niet nog groter werd. Voor een groot deel was dat te danken aan Van der Zande die zich nog een paar keer onderscheidde met een paar prima ingrepen. Vlak voor tijd kreeg aanvoerder Roel van Lokven zijn tweede gele kaart en daarmee was het verzet van de tricolores feitelijk gebroken.

ODC staat nu voor een fikse opgave. De 3 - 1 achterstand zal volgende week zondag 28 mei goed gemaakt moeten worden op het eigen sportpark Molenwijk. Het zal zwaar worden maar het is niet onmogelijk. De tricolores hebben eerder dit seizoen laten zien dat men tot veel in staat is als de ploeg de juiste vorm bezit en als de juiste instelling wordt getoond.