&

Venhorst 1- ODC 1

ODC weer onder de maat

En opnieuw verloor ODC een uitwedstrijd tegen een laagvlieger. Waar vorige week met 2 – 0 van Mierlo-Hout werd verloren, was het deze keer rode lantaarndrager Venhorst dat de tricolores de baas was. Op een moeilijk bespeelbaar veld ging het team van trainer Frank van den Berg met 3 – 2 onderuit. Al vroeg in de wedstrijd keek de Boxtelse ploeg tegen een 2 – 0 achterstand aan die door Remco Schellekens al snel werd teruggebracht tot 2 – 1. Maar vlak voor rust ging het opnieuw mis en kwam de thuisploeg op 3 – 1. In het tweede bedrijf probeerde ODC het wel maar lukte het gewoonweg niet tegen een ploeg die op basis van strijdlust overeind bleef. Pas vijf minuten voor tijd scoorde Bas Verkaik de aansluitingstreffer (3 – 2) maar dat was te laat om het tij nog te kunnen keren.

Trainer Frank van den Berg moest voor de uitwedstrijd tegen Venhorst flink puzzelen in de opstelling. Door blessures en een schorsing ontbraken in de laatste linie (inclusief keeper) vier van de vijf spelers die normaal in de basis staan. Bovendien waren de omstandigheden in Venhorst niet ideaal voor een ploeg als ODC die het vooral van combinatievoetbal moet hebben. Er stond een stevige wind dwars over het veld dat door de regenval bovendien spekglad was geworden. De Boxtelse oefenmeester had zijn team vooraf gewaarschuwd voor de specifieke van de promovendus: de snelheid van clubtopscorer Thijs van Sleeuwen en de koppende kwaliteiten van verdediger Luuk van den Boogaard bij standaardsituaties. Ondanks dat ging het snel mis. Na twee minuten ontsnapte Van Sleeuwen aan de aandacht van de ODC-defensie en zette hij zijn ploeg op 1 – 0. Tien minuten later knalde diezelfde speler de bal vanaf 20 meter knap achter doelman Robbie Roelofs en stond het 2 – 0. Lang bleef die stand niet op het scorebord staan want uit een door Rob Scholten genomen vrije trap knikte Remco Schellekens in de 14e minuut de 2 – 1 binnen. De ODC-spelers dachten op dat moment waarschijnlijk dat het nog wel goed zo komen. Maar steeds hadden de tricolores een stationnetje te veel nodig om tot scoren te komen. In de blessuretijd gebeurde precies waar Van den Berg vooraf voor gewaarschuwd had. Bij een corner vanaf rechts zag iedereen Van den Boogaard over het hoofd die bij de tweede paal ongehinderd binnen kon koppen: 3 – 1.

Na de pauze ging ODC verder naar voren voetballen. Het leverde in de 52e minuut een goede kans op toen Dammers doelman Peters al gepasseerd was. Een verdediger van Venhorst kon echter nog redding brengen op de doellijn. Aan de andere kant was het oppassen met de snelle Van Sleeuwen die tot twee keer toe alleen voor Roelofs verscheen. De eerste keer schoot hij naast en de tweede keer verrichte de ODC-keeper een prima redding. Naarmate de tweede helft vorderde, nam het geloof in een goed resultaat steeds verder af. ODC probeerde het wel maar bij de hardwerkende thuisploeg was er steeds wel iemand die er bij een veelbelovende aanval een voet tussen kon zetten. Het duurde tot vijf minuten voor tijd alvorens de aansluitingstreffer viel. Een voorzet vanaf rechts werd uiteindelijk door Bas Verkaik binnengewerkt (3 – 2). Het lukte de tricolores niet meer om in de tijd die nog resteerde langszij te komen en zo werd voor de tweede week op rij verloren. Door het verlies zijn de tricolores in de gevarenzone beland want de elfde plaats betekent aan het einde van het seizoen spelen om klassebehoud. Daarom is het van belang dat er snel weer een keer gewonnen wordt.

Volgende week zaterdag 21 november speelt ODC voor de beker uit tegen zaterdag tweedeklasser Almkerk (aanvang 14.30 uur). De eerstvolgende competitiewedstrijd is op zondag 29 november als BVV op bezoek komt in Boxtel.