&

Sparta `25 1 - ODC 1

Tricolores nemen punt mee uit Beek en Donk

ODC speelde uit bij Sparta ’25 één van zijn minste wedstrijden tot nu toe maar wist desondanks een punt mee naar huis te nemen. En dat was vooral te danken aan keeper Coen Hermans die een kwartier voor tijd een penalty stopte waardoor het 1 – 1 bleef. Nadat de tricolores in de eerste helft op achterstand waren gekomen, bracht Remco Schellekens de stand vlak na de pauze weer in evenwicht waarna er niet meer werd gescoord. Door het gelijke spel staat ODC nu gedeeld 8e op de ranglijst met 6 punten uit 5 wedstrijden.

Tegenstander Sparta ’25 is de kampioen van de gelijke spelen in de tweede klasse H. De eerste vier wedstrijden van de competitie eindigden voor de ploeg uit Beek en Donk allemaal in een remise. ODC moest het op sportpark Sportpark ’t Heereind doen zonder spelmaker Rob Scholten die wegens een lichte blessure aan de kant bleef. Nadat doelman Coen Hermans in de beginfase tot twee keer toe een afstandsschot onschadelijk had gemaakt, kreeg de thuisploeg in de 20e minuut vanaf links een corner te nemen. Daarbij was Ruud-Jan Happé beter bij de les dan de ODC-defensie waardoor hij ongehinderd de 1 – 0 kon binnentikken. De tricolores speelden in het restant van de eerste helft te nonchalant om Sparta’ 25 in de problemen te brengen. Tekenend was dat bijna alle tweede ballen voor de thuisploeg waren. Pas in de slotfase van het eerste bedrijf zorgde de ploeg van trainer Frank van den Berg voor doelgevaar aan de andere kant. Eerst trof Remco Schellekens het zijnet na een knappe individuele actie en even later schoot Bart Dammers de bal rakelings naast na een goed opgezette Boxtelse aanval.

Na de pauze werden de tricolores sterker. Dat leidde in de 54e minuut tot de gelijkmaker. Een verre uittrap van Hermans belandde achter de laatste linie van de tegenpartij waarna Schellekens slim de bal veroverde en over de ver voor zijn doel staande keeper Hicham Hilali in het net knalde: 1 – 1. Na de gelijkmaker golfde het spel op en neer. ODC kreeg in de persoon van Schellekens de kans om op voorsprong te komen maar dit keer stuitte hij op Hilali. Aan de andere kant kreeg Sparta’25-topscorer Robert Engels de uitgelezen mogelijkheid om te scoren maar hij kopte de bal recht in de handen van Hermans. Een klein kwartier voor tijd struikelde een aanvaller van Sparta’25 over de voeten van Bas van der Pasch waarna de scheidsrechter naar de stip wees. Joost Ankersmit ging namens de groen-witten achter de bal staan maar zag zijn inzet gekeerd door de attente Hermans. Een paar minuten later kregen ook de tricolores de mogelijkheid om de wedstrijd te winnen maar Dammers knalde een vrije trap van dichtbij over het doel. In de blessuretijd had ook invaller Roy Bakker nog een goede mogelijkheid maar zijn inzet werd door een verdediger van de lijn gehaald. Daardoor bleef het bij 1 – 1, een resultaat waar de tricolores gezien het wedstrijdverloop mee zullen kunnen leven.

Volgens week zondag 11 oktober speelt ODC thuis tegen Erp. De aftrap is zoals altijd om half drie.