Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

ODC 1 - Venhorst 1
 

 

ODC verliest ook van Venhorst

En weer stond ODC zondag 10 april op einde met lege handen. Het hadden zes punten moeten worden, de twee thuiswedstrijden tegen Mierlo Hout en Venhorst. Maar het werden er nul want ook tegen rode lantaarndrager Venhorst ging ODC onderuit. De gasten wonnen op sportpark Molenwijk met 1 - 2 en dat komt hard aan. Na deze pijnlijke nederlaag komt de degradatiezone wel heel erg dicht in de buurt voor de ploeg van trainer Frank van den Berg.

ODC zit de laatste weken in de hoek waar de klappen vallen. De tricolores hebben vooral moeite met scoren en dan betekent elk slippertje in defensief opzicht puntverlies. Ook in de thuiswedstrijd tegen Venhorst lukte er maar weinig. Bekend is dat de nummer laatst het liefst vanuit een gesloten verdediging speelt en dan via de omschakeling probeert om de snelle goaltjesdief Thijs van Sleeuwen te vinden. Ondanks die wetenschap kreeg de Venhorstse spits de bal na ruim een kwartier spelen op een presenteerblaadje aangeboden na dom balverlies op het Boxtelse middenveld waarna het meteen 0 – 1 stond. ODC had tot dan toe in aanvallend opzicht weinig laten zien. Remco Schellekens stond in z'n eentje voorin en kreeg maar weinig ondersteuning vanuit het middenveld waardoor het aanvalsspel van de tricolores niet uit de verf kwam. Pas vlak voor rust kreeg ODC de eerste kans. Rob Scholten speelde Sjoerd van Lokven vrij die vervolgens Schellekens vrij voor het doel zette. Maar oog in oog met keeper Luc Peters schoof Schellekens de bal naast het doel.
Na de pauze ging ODC vol op de aanval spelen. Het leverde diverse mogelijkheden op. Scholten kreeg meteen een goede schietkans maar besloot op het laatste moment om af te spelen op Schellekens die daar niet meer op gerekend had. Ook Roel van Lokven kreeg de mogelijkheid om te scoren maar vond keeper Peters op zijn weg. Na een klein uur spelen was het wel raak. Na een mooie aanval legde Schellekens de bal terug op Tommy van den Berg die vanaf 16 meter keihard uithaalde: 1 - 1. Het leek ‘er op en er over’ te gaan worden want er kwamen meer kansen. Schellekens had pech tien dat zijn inzet in de 67e minuut via de keeper en de paal naast ging. En als je als team in een fase zit waarin het niet meezit, dan zul je altijd zien dat de treffer aan de andere kant valt. Het overkwam ODC. Een kwartier voor tijd greep de Boxtelse defensie niet adequaat genoeg in bij een afgeslagen corner en kon Jaap Kanters namens de gasten de 1 - 2 binnenschieten. De tricolores probeerden het daarna nog wel door Willem van de Kerkhof mee naar het front te sturen maar ook de beste man aan ODC-zijde kom het tij niet meer keren.
Door de nieuwe nederlaag is ODC afgezakt naar de 10e plaats op de ranglijst. Dat is nog net boven de plekken voor nacompetitie om lijfsbehoud en rechtstreekse degradatie. De verschillen onderin zijn echter dermate klein dat het nu echt vijf voor twaalf is voor ODC. De mannen van Frank van den Berg zullen de komende weken echt alles op alles moeten zetten om niet te degraderen.

Volgende week is er een inhaalweekend en heeft ODC geen wedstrijd. De eerstvolgende ontmoeting is op zondag 24 april als ODC in Vinkel op bezoek gaat bij EVVC.

 

Auteur :Sjef Engelbart
Bron www.odcvoetbal.nl
Meer ODC voetbal nieuws >>>>


10-04-2016
 
 
ODC 1 - Venhorst 1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)