&

ODC 1 - Real Lunet 1

ODC knokt zich na rust naast Real Lunet

Ook de tweede competitiewedstrijd eindigde voor ODC in een 2 – 2 gelijkspel. Maar het wedstrijdbeeld was totaal anders dan vorige week in Nistelrode. Voor de pauze waren de gasten van Real Lunet uit Vught oppermachtig en mochten de tricolores blij zijn dat het bij rust slechts 0 – 2 stond. Na de pauze herpakte het keurkorps van trainer Frank van den Berg zich en kwam het via doelpunten van Tommy van den Berg (strafschop) en Bart Dammers langszij. In de spectaculaire slotfase kregen beide ploegen kansen op de overwinning maar werd uiteindelijk niet meer gescoord. Daardoor staat ODC na twee wedstrijden spelen op een gedeeld zevende plaats met twee punten uit twee wedstrijden.

In Real Lunet trof ODC de eerste nieuwkomer in de tweede klasse. De ploeg uit Vught speelde twee jaar geleden nog in de vierde klasse maar werd twee keer op rij kampioen en geldt ook in de tweede klasse weer als een serieuze titelkandidaat. De Vughtenaren beschikken over een technisch vaardig team met diverse spelers die hun sporen hebben verdiend in de top van het amateurvoetbal.

ODC had het vanaf het begin moeilijk. Real zette meteen druk op de Boxtelse defensie en het lukte de tricolores niet om zich daar onderuit te voetballen. In de 19e minuut kwam Real verdiend op voorsprong toen Gino Dix zich knap vrijspeelde en ODC-doelman Robbie Roelofs het nakijken gaf: 0 – 1. Vijf minuten later stond het 0 – 2 toen ODC even niet oplette en Pieter Schrassert Bert doelman Roelofs voor de tweede keer het nakijken gaf. Bij de thuisploeg lukte er weinig en Real bleef de rest van het eerste bedrijf heer en meester. De equipe van Van den Berg mocht blij zijn dat het bij rust nog slechts 0 – 2 stond.

In de tweede helft veranderde er aanvankelijk weinig. Glenn Kusters had Real meteen na de pauze op 0 – 3 kunnen zetten na slecht uitverdedigen bij ODC maar zijn inzet belandde op de paal. Even later kreeg ook Yamani El Aharchaou de gelegenheid om de score op te voeren maar gelukkig voor ODC bracht Roelofs redding. Real verzuimde om de wedstrijd definitief in het slot te gooien en dat gaf de tricolores moed. Bij één van de eerste Boxtelse aanvallen na de pauze werd spits Remco Schellekens binnen de zestien van de sokken gelopen door een Vughtse verdediger. De scheidsrechter twijfelde geen moment en legde de bal op de stip. Tommy van den Berg liet dit buitenkansje niet aan zich voorbij gaan en gaf Real-doelman Jesse de Vries vanaf elf meter geen enkele kans: 1 – 2. ODC kreeg nog meer grip op de wedstrijd toen Schrassert Bert – de beste speler aan Vughtse zijde – na een klein uur het veld moest verlaten met een blessure. Kort daarna viel de gelijkmaker. Rob Scholten nam vanaf een links vrije trap. Daar waar iedereen een hoge voorzet verwachtte, speelde hij de bal laag op Bart Dammers waarna de spits dichtbij afrondde: 2 – 2. In de fase die volgde kreeg ODC een paar goede kansen. Een keihard ingeschoten vrije trap van Dammers kon door De Vries worden gepareerd en een subtiel genomen free kick van Scholten eindigde op de bovenkant van de lat. In de laatste tien minuten golfde het spel op en neer en kregen beide teams kansen op de overwinning. Invaller Bas van der Pasch moest namens ODC op de doellijn redding brengen nadat Roelofs al was gepasseerd. Aan de andere kant strandde Bas Verkaik op keeper De Vries nadat hij door Scholten was vrijgespeeld. De laatste kans van de wedstrijd was ook voor de tricolores. Met een pass van grote afstand lanceerde Scholten ploegmaat Dammers maar jammer genoeg voor ODC lobde de Boxtelse topscorer de bal net over het Vughtse doel.

ODC heeft in deze wedstrijd laten zien over veerkracht te beschikken. Dat is een goede zaak. Volgende week zondag 20 september gaan de tricolores op bezoek bij buurman Best Vooruit. In Best wordt om half drie afgetrapt.

Auteur :Sjef Engelbart