Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

ODC 1 - Prinses Irene 1
 

 

ODC verkeert in zwaar weer na verlies op Prinses Irene 1

ODC is zondag 1 mei thuis tegen Prinses Irene keihard onderuit gegaan. De ploeg uit Nistelrode gaf de tricolores met 1 - 5 een enorm pak slaag. Door deze nederlaag is het nu echt alarmfase 1 in de strijd tegen degradatie want het verschil met de nummer 11 Venhorst is nog slechts één schamel puntje terwijl ook rechtstreekse degradatie nog niet afgewend is.

ODC kent een uiterst beroerde periode. Van de laatste zeven wedstrijden werden er twee gelijkgespeeld en maar liefst vijf verloren. Bij tegenstander Prinses Irene is dat geheel anders. De oranje-witte formatie van trainer John Meijs is zelfs nog in de race om het kampioenschap. Hoe anders was dat in de eerste competitiewedstrijd begin september. ODC was toen in Nistelrode heer en meester maar verzuimde om een voorsprong van 0 - 2 over de streep te trekken waardoor het in de slotfase nog 2 - 2 werd.
ODC had in de thuiswedstrijd al in de eerste minuut op voorsprong kunnen komen. Rob Scholten zette met een mooie steekbal Sjoerd van Lokven vrij voor het doel maar de middenvelder schoot de bal recht in de handen van doelman Stef van Venrooij. Een paar minuten later kreeg dezelfde Van Lokven opnieuw de mogelijkheid om de score te openen naar weer stuitte hij op de keeper van Prinses Irene. Na ruim 20 minuten spelen ging het helemaal mis voor het team van trainer Frank van den Berg. Slap ingrijpen van de Boxtelse verdediging zorgde ervoor dat Tim van den Brand de kans kreeg om de bal vanaf rechts hoog richting het ODC-doel te schieten. Tot ieders verbazing verdween de bal buiten het bereik van iedereen in het doel: 0 - 1. Prinses Irene liet vervolgens zien dat het niet ten onrechte hoog op de ranglijst staat. Er ging nog een bal op de lat en er werd nog een enorme kans gemist waardoor ODC niet mocht klagen dat het bij de thee slechts 0 - 1 stond.

Na de pauze werd het verschil tussen de twee teams nog duidelijker. De ploeg uit Nistelrode speelde met veel zelfvertrouwen en dat was nou net waar het bij ODC aan ontbrak. Er lukte nauwelijks iets bij de tricolores. Vijf minuten na de pauze kegelde Van den Brand de 0 - 2 in de touwen na een snel uitgespeelde counter. De gasten speelden de wedstrijd vervolgens aan de hand van routinier Teun van Schadewijk professioneel uit. Een kwartier voor tijd zette Martijn van Vught zijn ploeg op 0 - 3 waarna Wibe van Rooij er kort daarna 0 - 4 van maakte. Bas van der Pasch redde de eer voor ODC (1 - 4) maar tekenend voor de malaise bij de tricolores was dat het in de slotminuut nog 1 - 5 werd door een eigen doelpunt van een Boxtelse verdediger.
ODC staat na het verlies nog steeds op de tiende plaats maar door de overwinningen van Venhorst en Best Vooruit is het verschil met de onderste ploegen kleiner geworden. De komende twee wedstrijden zullen er echt punten gehaald moeten worden want de nacompetitie en zelfs rechtstreekse degradatie liggen op de loer.

Komende zondag 8 mei zullen de tricolores alles uit de kast moet halen als Helvoirt op bezoek komt

Auteur :Sjef Engelbart
Bron www.odcvoetbal.nl
Meer ODC voetbal nieuws >>>>


01-05-2016
 
 
ODC 1 - Prinses Irene 1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)