&

ODC 1 - BVV 1

ODC knokt zich langs BVV

ODC heeft goede zaken gedaan door op eigen veld met 2 – 1 te winnen van BVV. Het was voor de tricolores de eerste thuisoverwinning van het seizoen en die zege was hard nodig. De drie punten werden vooral op basis van strijdlust binnengehaald. ODC kwam via Sjoerd van Lokven al vroeg in de wedstrijd aan de leiding. Bas Verkaik verdubbelde de voorsprong vlak na de pauze. Tien minuten voor tijd scoorde BVV de aansluitingstreffer maar daar bleef het bij. Door de zege stijgt de ploeg van trainer Frank van den Berg naar de gedeeld negende plaats op de ranglijst met 14 punten uit 11 duels.

Vorig seizoen boekte ODC de ene na de andere zege op het eigen sportpark Molenwijk. Dit seizoen lukte het nog niet om thuis te winnen en op basis van de stand op de ranglijst was een zege op titelkandidaat BVV broodnodig. De tricolores moesten dat doen zonder het koningskoppel voorin, Remco Schellekens en Bart Dammers. Hun vervangers waren Aerd van Brunschot en Ido Pijnenburg en de beide jongelingen deden het uitstekend. Achterin kon trainer Frank van den Berg gelukkig weer een beroep doen op zijn vertrouwde defensie hetgeen de rust in het Boxtelse spel ten goede kwam. ODC kwam prima uit de startblokken. Al na vijf minuten ontdeed Pijnenburg zich van zijn directe tegenstander en legde terug op Sjoerd van Lokven die de bal keihard voorbij BVV-keeper Erik Poelstra tegen de touwen schoot: 1 – 0. De BVV-defensie had de handen vol aan Pijnenburg en Van Brunschot die door hun werklust en hun fysieke kracht steeds in balbezit konden komen en blijven. Na ruim 20 minuten deed ODC-doelman Coen Hermans van zich spreken door in een één-tegen-één situatie de hoek te verkleinen waardoor Jay Gibbes de bal niet in het Boxtelse doel kreeg. Tien minuten later voorkwam Poelstra aan de andere kant een treffer door een inzet van dichtbij van Van Brunschot te pareren. Diezelfde Van Brunschot kreeg vlak daarna nog een kans op 2 – 0 maar hij schoof de bal net voorbij het Bossche doel. Vlak voor de pauze onderscheidde doelman Hermans zich opnieuw door een schot van Imad Hamria, de gevaarlijkste man van de Bossche ploeg, te keren waardoor de tricolores met 1 – 0 konden gaan rusten.

Vijf minuten na de thee scoorde ODC voor de tweede keer en dat doelpunt was een kopie van de openingstreffer, alleen met andere hoofdrolspelers. Van Brunschot was vanaf rechts de aangever op Bas Verkaik die hard en hoog raak schoot: 2 – 0. Het technisch vaardige BVV probeerde vervolgens om meer grip op de wedstrijd te krijgen maar dat lukte de gasten niet goed. Trainer Van den Berg had zijn huiswerk goed gedaan want de Bosschenaren wisten zich niet goed raad met het vroeg en collectief afjagen door de spelers van ODC. BVV kreeg wel wat kansjes maar de Boxtelse defensie had de zaken goed op orde. En als het eens dreigend werd dan was keeper Hermans ter plekke om het gevaar te bezweren. Desondanks scoorden de gasten tien minuten voor tijd via invaller Matthew Vos de aansluitingstreffer (2 – 1) na een moment van onoplettendheid bij een corner. In de slotminuten werd het nog even spannend maar ODC hield stand en kon daardoor de eerste thuiszege van het seizoen gaan vieren.

Aanstaande zondag 6 december spelen de tricolores de derby in en tegen Helvoirt, de nummer twee op de ranglijst. De aftrap is zoals altijd om 14.30 uur.