&

Helmondia 1 - ODC 1

ODC wint spectaculair doelpuntenfestijn

Het duel tussen SC Helmondia en ODC stond bol van het vermaak voor de toeschouwers. De tricolores trokken uiteindelijk aan het langste eind want na 90 minuten stond er in Helmond 4 – 5 op het scorebord. Daar zag het na een halfuur spelen niet naar uit. Op dat moment stond ODC verdiend met 2 – 0 achter. Maar nog voor rust trokken Remco Schellekens en Bart Dammers de stand gelijk. Na de pauze herstelde ODC zich goed en werd er maar liefst drie keer gescoord (Ido Pijnenburg en Dammers nog twee keer). SC Helmondia kon daar nog slechts twee treffers tegenover stellen waardoor de equipe van trainer Frank van den Berg met drie punten naar Boxtel kon afreizen.

Omdat alle teams in de 2e klasse H dicht bij elkaar staan, zou het voor de ploeg van trainer Van den Berg goed zijn om eens een overwinning te behalen. Dat zou dan moeten gebeuren in de uitwedstrijd tegen SC Helmondia. Op het achter het stadion van Helmond Sport gelegen hoofdveld, gingen de gastheren furieus van start. In de negende minuut kwamen de tricolores goed weg toen een inzet van SC Helmondia buiten het bereik van doelman Coen Hermans op de paal terecht kwam. Twee minuten later was het wel raak. ODC verdedigde slecht uit waarbij Koen Kersten de bal op een presenteerblaadje aangeboden kreeg en namens de thuisploeg raak schoot: 1 - 0. In die fase werd ODC van het kastje naar de muur gestuurd door de goed combinerende Helmondse formatie. Oud-Helmond Sport-speler Jeremias Carlos David was daarbij een ware plaag voor de Boxtelse defensie. Na een halfuur spelen zag de restverdediging van ODC er niet goed uit bij een omschakelmoment. Carlos David was vervolgens dodelijk efficiënt in de afronding en gaf Hermans geen enkele kans: 2 – 0. Vijf minuten voor rust lieten de tricolores voor het eerst iets in aanvallend opzicht zien. Bas Verkaik zette vanaf rechts voor op Bart Dammers die inkopte waarna Remco Schellekens de bal binnenliep: 2 – 1. Op dat moment rook ODC dat er meer in zat en op slag van rust werd het zelfs gelijk. Ido Pijnenburg kwam vanaf rechts dreigend het strafschopgebied in en via via kwam de bal voor de voeten van Dammers die snoeihard uithaalde: 2 – 2.

Na de thee hadden de tricolores snel in de gaten dat er nog meer in zat. Na druk zetten door Dammers en Schellekens wist de Helmondse defensie het even niet meer en werd de bal zo maar ingeleverd bij Pijnenburg die daar optimaal van profiteerde en ODC op voorsprong zette: 2 – 3. Binnen tien minuten was het echter weer gelijk toen de Boxtelse defensie niet alert genoeg was en Carlos David van dichtbij voor 3 – 3 zorgde. Ook die stand bleef niet lang op het scorebord staan. Nadat Verkaik nog een keer op de lat had geschoten, bereikte in de 66e minuut een verre uittrap van doelman Hermans teamgenoot Schellekens. De spits kopte de bal door naar Dammers die op zijn beurt doelman Knapen het nakijken gaf: 3 – 4. Twee minuten later werd diezelfde Dammers binnen de zestien gevloerd en mocht hij zelf vanaf elf meter zijn derde treffer van de middag binnenschieten: 3 – 5. Met nog een kwartier te gaan scoorde ook Carlos David zijn derde treffer. Dat was tevens de mooiste van de middag. Van net over de middenlijn schoot de Helmondse spits de bal precies over Hermans in het Boxtelse doel. Zo stond het 4 – 5. Het werd nog een heet laatste kwartiertje maar de tricolores hielden stand. Al was het met hangen en wurgen. En met dank aan doelman Hermans die in de blessuretijd nog een schot van dichtbij van Kadir Budaklier wist te keren.

De tricolores hebben in deze wedstrijd karakter getoond en zijn daardoor nu gestegen naar de gedeeld zesde plaats met 10 punten uit 7 wedstrijden. Doordat de bovenste drie ploegen allemaal punten lieten liggen, is het verschil bovenin erg klein. ODC heeft slechts drie punten minder dan koploper Volharding. Volgende week zondag 25 oktober wordt er op eigen veld voor de beker tegen vierdeklasser WODAN gespeeld. De week daarna op zondag 1 november gaat de competitie door met een thuiswedstrijd tegen Heeswijk.