Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

EVVC 1- ODC 1
 

 

ODC pakt belangrijk punt bij EVVC

In de strijd om lijfsbehoud heeft ODC een belangrijk punt binnengehaald. In Vinkel werd het 2 - 2 tegen het altijd strijdlustige EVVC. Rob Scholten bracht de tricolores al snel op voorsprong maar na een halfuur spelen werd het weer gelijk. Na de pauze kwam de thuisploeg op 2 - 1 waarna ODC er alles aan deed om het tij te keren. Er kwamen veel kansen voor de Boxtelse ploeg maar de bal ging er pas een kwartier voor tijd in toen Willem van de Kerkhof doel trof. Door het gelijke spel is het gat met de nummer 11 op de ranglijst toegenomen tot twee punten.

Het zit de ploeg van trainer Frank van den Berg de laatste weken niet mee. De laatste drie wedstrijden werden verloren waardoor de onderste vier plaatsen akelig dicht in de buurt zijn gekomen. Vooral het scoren is een probleem geworden zo lijkt het. Maar in Vinkel zat het in de eerste minuut eens een keer mee. Nadat Remco Schellekens links buiten de zestien was neergelegd, kreeg ODC een vrij trap te nemen. Rob Scholten draaide de bal scherp in waarna niemand er meer aan kwam, ook doelman Coen van Lith niet: 0 - 1. Vervolgens nam EVVC het heft in handen. De gastheren waren een paar keer gevaarlijk bij dode spelmomenten maar keeper Robbie Roelofs wist aanvankelijk zijn doel nog schoon te houden. Dat werd na een halfuur spelen anders. Pim van der Doelen schoot toen uit een vrije trap vanaf een meter of 35 op het Boxtelse doel waarbij de verder prima keepende Roelofs te ver voor zijn doel stond om het schot te kunnen pareren: 1 - 1. ODC had het in die fase moeilijk. Te vaak was de tweede bal voor de fel spelende mannen uit Vinkel. Toch was er nog een goede mogelijkheid voor Sjoerd van Lokven maar hij kopte een afgemeten voorzet van Schellekens over het doel.

Direct na de pauze kwamen de tricolores bijna weer op voorsprong toen Willem van de Kerkhof een vrije trap van Scholten op de lat kopte. Daarna begon het te hagelen en het leek wel alsof dat in het voordeel van EVVC werkte. ODC stond er bij en keek er naar toen Nicky van der Heijden in de 55e minuut een voorzet vanaf rechts binnen mocht schieten: 2 - 1. Maar het moet gezegd worden dat de tricolores daarna karakter toonden en zich de kaas niet meer van het brood lieten eten. De ploeg zette druk en er kwamen nieuwe kansen. Ido Pijnenburg raakte in de 60e minuut de lat nadat Aerd van Brunschot eerder de keeper op zijn weg had gevonden. Ook Schellekens had kunnen scoren maar hij stuitte oog in oog met Van Lith op de Vinkelse goalie. Ruim een kwartier voor tijd viel dan toch de verdiende gelijkmaker. De mee naar voren gestormde uitblinker Van de Kerkhof was degene die uiteindelijk het laatste tikje gaf en de bal over de doellijn werkte na een scrimmage voor het vijandelijke doel: 2 - 2. In de slotfase ging ODC ook nog voor de overwinning maar dat zat er voor de Boxtelse supporters helaas niet meer in.

Door het 2 - 2 gelijke spel blijft ODC op de tiende plaats staan. De onderste vier ploegen verloren allemaal en dat is gunstig voor de tricolores. Met nog drie wedstrijden te gaan, is het gat met de nummer 11 - de plek voor nacompetitie om lijfsbehoud - nu twee punten geworden. Dat is gunstig maar we zijn er nog lang niet. Er zullen meer punten nodig zijn om de nacompetitie te ontlopen. Die kunnen volgende week zondag 1 mei gehaald worden als Prinses Irene uit Nistelrode op bezoek komt in Boxtel. De wedstrijd begint zoals altijd om half drie.

Auteur :Sjef Engelbart
Bron www.odcvoetbal.nl
Meer ODC voetbal nieuws >>>>


24-04-2016
 
 
EVVC 1- ODC 1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)