&

Best Vooruit 1 - ODC 1

ODC grijpt de volle buit in Best

ODC heeft de eerste overwinning in de reguliere competitie binnen. Na twee gelijke spelen werd er in Best met 1 – 2 van Best Vooruit gewonnen. Nadat Remco Schellekens al vroeg in de wedstrijd de score had geopend, werd het halverwege de tweede helft gelijk en hing een tweede treffer voor de thuisploeg in de lucht. Maar vlak voor tijd strafte Schellekens een enorme verdedigingsfout bij Best Vooruit af waardoor de equipe van trainer Frank van den Berg met drie punten huiswaarts kon keren.

Na twee keer gelijkgespeeld te hebben, was het voor ODC zaak om zeker niet te verliezen tegen het in de competitie sterk gestarte Best Vooruit. Bij een nederlaag zouden de tricolores namelijk in de onderste regionen terecht komen.
De beginfase was voor ODC dat de bal goed rond liet gaan en na tien minuten op voorsprong kwam. Bart Dammers glipte voorbij zijn tegenstander en gaf een afgemeten voorzet die door Remco Schellekens doeltreffend met het hoofd werd afgerond: 0 – 1. De thuisploeg nam vervolgens het heft in handen en kreeg via Sander van der Looij en Kenneth van de Wiel mogelijkheden op de gelijkmaker. Op slag van rust had Best Vooruit-doelman Frank van den Boogaard rood moeten krijgen – dat gaf hij na afloop zelf ook toe - toen hij net buiten de zestien aan de noodrem trok bij Schellekens. De scheidsrechter bestrafte het slechts met geel. Na de pauze zakte ODC ver terug. De bezieling sloop uit de ploeg en de bal werd steeds veel te gemakkelijk ingeleverd bij de tegenstander. Ook het uitvallen van Willem van de Kerkhof kwam de rust in de Boxtelse ploeg niet ten goede. Best Vooruit drong steeds meer aan en kwam in de 67e minuut verdiend op gelijke hoogte via Xander Scheepens die een voorzet van Tim Koeman verzilverde: 1 – 1. Daarna ging de thuisploeg vol voor de overwinning en dat leidde tot een aantal hachelijke situaties in de Boxtelse zestien. Keeper Coen Hermans en zijn verdedigers moesten alle zeilen bijzetten om het doel schoon te houden. Een klein kwartier voor tijd kreeg ODC aan de andere kant de uitgelezen kans om opnieuw op voorsprong te komen. Na een aanval uit het boekje legde Dammers de bal precies voor de voeten van de goed mee ingeschoven Tommy van den Berg maar die deed daar te weinig mee. Toch kwam de tweede Boxtelse treffer er alsnog. Een terugspeelbal van een verdediger van Best Vooruit kwam precies in de voeten van Schellekens terecht die het daarna vakkundig afmaakte: 1 – 2. In de blessuretijd leek de thuisploeg nog te gaan scoren toen Hermans al gepasseerd was. Maar gelukkig voor ODC was Van den Berg er nog die de bal via zijn lichaam over het doel zag gaan.
De eerste driepunter is nu binnen en daar kan alles wat ODC is tevreden over zijn. De tricolores staan met dit resultaat nu gedeeld derde met vijf punten uit drie wedstrijden. Volgende week zondag 27 september komt Volharding uit Vierlingsbeek op bezoek. De aftrap is zoals altijd om half drie.