&

Beker ODC 1 - Wodan 1

ODC probleemloos verder in de beker

ODC kende weinig problemen in de tweede ronde van het bekertoernooi. Op sportpark Molenwijk werd vierdeklasser WODAN met 4 – 1 geklopt. Bart Dammers zette de tricolores al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Pas na de pauze werd definitief afstand genomen van de Eindhovenaren door treffers van Bas Verkaik, Stein van Brunschot en opnieuw Dammers. Tekenend voor het klasseverschil was dat het team van trainer Frank van den Berg bijna de hele tweede helft met een man minder speelde.

Bij een bekerwedstrijd tegen een lager geklasseerde tegenstander ligt altijd het gevaar van onderschatting op de loer. ODC kan daar over meepraten want vorig seizoen nog werd de ploeg uit het bekertoernooi gekegeld door RKGSV, een team dat uiteindelijk zelfs degradeerde uit de vierde klasse. Tegenstander deze keer was WODAN. De fusieclub, getraind door Vughtenaar Pierre van Berkel, draait dit jaar goed mee in de top van de vierde klasse G maar zou normaal gesproken geen probleem moeten zijn om een ronde verder te komen.

ODC begon weifelend aan de wedstrijd en moest toezien dat Mohamed Oukadi na een onoplettendheid in de Boxtelse defensie al vroeg in de wedstrijd het doel van Coen Hermans onder vuur nam. Na zo’n tien minuten kwamen de tricolores beter in de wedstrijd. Het leidde meteen tot een doelpunt. Bart Dammers kwam rond de zestien in balbezit, speelde zichzelf vrij en haalde ongenadig hard met links uit: 1 – 0. Vlak daarna lag de bal opnieuw in het Eindhovense doel maar die treffer werd afgekeurd wegens buitenspel van Ido Pijnenburg. In het verdere verloop van de eerste helft was ODC veel beter maar de Boxtelse ploeg verzuimde om het uit te spelen waardoor het bij rust slechts 1 – 0 stond.

Vlak na de pauze kreeg Remco Schellekens kort achter elkaar twee keer geel wegens commentaar op de leiding. Voor het spelbeeld maakte het weinig uit want ODC bleef veel sterker. In de 55e minuut stuurde Sjoerd van Lokven na een mooie aanval ploegmaat Bas Verkaik diep. Oog in oog met doelman Dave Voogt maakte Verkaik geen fout en schoof hij de 2 – 0 binnen. De tricolores kregen vervolgens diverse goede kansen maar het duurde tot de 79e minuut alvorens de derde treffer viel. Deze kwam van de voeten van invaller Stein van Brunschot die na goed doorzetten zichzelf lanceerde en doelman Voogt opnieuw het nakijken gaf: 3 – 0. Vlak daarna scoorde Oukadi vanaf de strafschopstip tegen (3 – 1). Maar het was Dammers die het laatste woord had en twee minuten voor tijd de 4 – 1 eindstand op het scorebord zette.

Volgende week, zondag 1 november, wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen Heeswijk.