&

ODC G1 - RKKSV G2

ODC G1 blijft meedraaien in de hoogste regionen door winst op RKKSV G2

20 Februari ODC G1 - RKKSV G2 Afgelopen zaterdag speelde G1 tegen RKKSV uit Rosmalen. Tegen deze ploeg had ODC in het begin van de competitie met 2-1 verloren, dus wist ODC dat ze het vandaag moesten rechtzetten. En onder een gestaag neervallende motregen werd er afgetrapt. Het was ODC dat meteen ten aanval trok en in het eerste kwartier zich vele kansen wist te scheppen.

Schoten van Egbert, Pedro en Dion werden gepareerd door de keeper van RKKSV, die met sublieme reddingen zijn doel wist schoon te houden. Ja, er ontspinde zich vele doelrijpe kansen om op voorsprong te komen, maar zoals het vaak gebeurt in zulke situaties was het RKKSV dat uit een counter de achterhoede en doelman Francis wist te passeren. Ondanks het veldoverwicht stond ODC na 15 minuten met lege handen middels een 0-1 achterstand. Meteen na de aftrap ging ODC op dezelfde wijze verder, via combinaties en schoten op doel, die geen resultaat opleverden. Tot het moment dat Yoran vanaf rechts een perfecte voorzet gaf, die door de back van RKKSV van richting werd veranderd en zo hun eigen goalie verraste, 1-1. RKKSV hervatte zich en wist uit een scrimmage voor het doel van ODC niet tot score te komen, omdat doelman Francis tot tweemaal toe attent reageerde. Zodoende gingen beide teams met een 1-1 stand de rust in.

Meteen na de rust zocht ODC het aanvallende spel op, waarmee de eerste helft werd afgesloten. En terwijl het talrijke publiek hun plaatsen weer opzocht, lanceerde Egbert met een fraaie pass Dion, die zijn schot afgerond zag met een mooie treffer waar de bijzonder goed keepende sluitpost geen vat op had; 2-1. Enkele minuten later zag Dion, dat zijn schot op de lat uiteen spatte. De afvallende bal kwam voor de voeten van Yoran en nam hem meteen op de pantoffel nam. Hij zag dat zijn poeier van richting werd veranderd en zodoende geen doel trof. RKKSV probeerde via de lange uittrappen van hun doelman ook weer wat aanvallend iets te ondernemen. Maar ODC was deze morgen sterk in de duels en met enkele goed uitgevoerde combinaties was het Jan die daarbij goed aangespeeld werd en zodoende in de slotfase de 1-3 liet aantekenen. Het talrijke publiek had weer genoten van een mooie en spannende wedstrijd. Ook de assistent coach naast Kim, de vader van Sven, was in zijn nopjes en gaat de komende wedstrijden meedraaien met het 1e team. Dit mede op verzoek van de selectie van G1. Zie het als een soort Dick Advocaat nu bij Feyenoord.