&

Mooie competitie afsluiting voor ODC G1

Zaterdag 30 april speelde ODC G!de return tegen Valkenswaard. Op sportpark De Bosuil in Valkenswaard hadden de tricolores nog gewonnen met 4-9. Mede omdat ODC de laatste wedstrijden in topvorm is, zou er vandaag misschien weer een grote uitslag op het scorebord kunnen staan. Ook zouden de contractonderhandelingen voor volgend seizoen wel eens van invloed kunnen zijn op het spelverloop. Onder een opkomend zonnetje werd meteen na de aftrap het eerste doelpunt gemaakt via een pass van Egbert, die Mart afrondde met de 1-0. Even later zag Dion zijn schot langs de goal gaan. Hij ving de uitgooi van de doelman op en wist alsnog te scoren; 2-0. Ja, het doel van de tegenstander was gevonden en het was achtereenvolgens Bas, die via een geplaatste schuiver, de 3-0 voor zijn rekening nam. Even later stormde Dennis van links op en scoorde de 4-0. Het was ODC die de klok sloeg. Valkenswaard kwam er niet of zelden aan te pas en de penalty die ze kregen in de 20e minuut werd gestopt door Francis, de sluitpost van ODC. Toen kwam de show van Sven die mede door de mooie gegeven passes en individuele acties aan zijn hattrick begon en met 4 goals de stand op 8-0 wist te zetten. Meerdere ODC-ers namen wat gas terug en zodoende kon Valkenswaard tegen scoren 8-1. En voor men aan de rust begon was het Egbert die de 9-1 scoorde.

Na de rust kreeg Valkenswaard een nog meer ondersteuning vanuit het ODC kamp, via enkele spelers die een geel-blauw shirt aantrokken, om er zodoende nog een leuke partij van te maken. Dit had geholpen want ODC kwam niet meer aan scoren toe en Valkenswaard wist ondanks fanatiek verdedigen van ODC toch nog 2 keer te scoren. Hier had de keeper Francis een glansrol in. Allereerst wist hij, bij de 2e strafschop voor Valkenswaard, de geschoten bal deskundig te ontwijken en werd het 9-2. Kort voor het eindsignaal ging Francis mee naar voren om ook een doelpuntje te maken, maar was helaas te laat terug in zijn doel en kon de spits van Valkenswaard de bal in het lege doel schieten 9-3. Dit was de eindstand in de laatste competitie wedstrijd, die ODC afsloot met een prachtige 2e plaats in de standenlijst. Voor G1 staan er nog 2 wedstrijden op het programma; te weten dinsdag 17 mei tegen de Veteranen van ODC, om de Broer Willems Bokaal. En vrijdag 27 mei sluiten we het 25 jarig jubileumjaar af met een wedstrijd tegen het Bestuur/Sponsors met een gezellige avond, waarbij supporters en belangstellenden van harte welkom zijn.