&

Sparta 25 1 - ODC 1

Tricolores rekenen eindelijk af met uitcomplex

ODC heeft eindelijk afgerekend met het uitcomplex waar de ploeg dit seizoen last van leek te hebben. In Beek en Donk werd Sparta’25 in de slotfase met 1 – 2 geklopt. Na een vroege achterstand zag het er lang naar uit dat de tricolores opnieuw met lege handen naar huis zouden gaan. Maar in de slotfase beloonde het team van trainer Frank van den Berg zichzelf en werd de wedstrijd door doelpunten van Rob Scholten en Ido Pijnenburg in Boxtels voordeel beslist. Door de zege stijgt ODC van de zesde naar de vierde plaats op de ranglijst.

Na de ongelukkige nederlaag twee weken terug bij CHC, was het voor ODC zaak om de uitwedstrijd tegen Sparta’25 zeker niet te verliezen. Op eigen veld had de ploeg van trainer Van den Berg in het najaar met ruime cijfers (5 – 2) gewonnen maar dat was nog geen garantie voor een nieuwe overwinning. ODC had in de beginfase het meeste balbezit maar speelde slordig en was de bal vaak ook weer snel kwijt. Sparta’25 had minder balbezit maar was aanvallend dreigender. Nadat Ruud Happé in de 4e minuut namens de thuisploeg al rakelings naast had geschoten, profiteerde Erwin van Bommel in de tiende minuut van een dekkingsfout in de Boxtelse verdediging. Oog in oog met doelman Teun van Gestel maakte hij geen fout en bracht hij de thuisploeg met een lobje op 1- 0. Het spel speelde zich vervolgens grotendeels af op de helft van Sparta’25 waarbij de tricolores enkele kansen kregen. Zo schoot Bas van der Pasch over na een scrimmage voor het Beek en Donkse doel en stuitte Remco Schellekens vlak voor rust op doelman Tom Verhoeven na een aanval over links. Aan de andere kant hadden de tricolores geluk toen Thijs Kluijtmans de paal raakte na opnieuw onzeker ingrijpen van de ODC-defensie.

Na de pauze veranderde er aanvankelijk weinig. ODC was het meeste aan de bal en de thuisploeg was vooral gevaarlijk in de omschakeling. Naarmate de tweede helft vorderde, gingen de tricolores meer duels winnen en werd er ook beter gecombineerd. Na een uur spelen bekroonde Schellekens bijna een mooi opgezette aanval waarbij Sjoerd van Lokven als tussenstation fungeerde. Het schot van de ODC-spits ging echter aan de verkeerde kant van de paal voorbij het doel. Twee minuten later kopte Schellekens een voorzet van Dirk van der Struijk knap in maar doelman Verhoeven wist met een uiterste krachtsinspanning de bal uit het doel te houden. Twintig minuten voor tijd kwam de van een blessure herstelde Tommy van den Berg in de ploeg. Het bleek een gelukkige wissel te zijn want Van den Berg stond aan de basis van de gelijkmaker. In de 83e minuut speelde hij de bal in één keer door naar Bas Verkaik die op zijn beurt Rob Scholten vrij voor het doel zette. Met een subtiele lob gaf de Boxtelse nummer 10 doelman Verhoeven het nakijken: 1 – 1. De tricolores voelden dat er meer inzat en gingen door. In de 89e minuut werd dat beloond met een tweede treffer. Die kwam van de voeten van de na rust in het veld gekomen Ido Pijnenburg. Bij een aanval over rechts behield de A-junior het overzicht en schoof hij de bal bekeken in de hoek voorbij doelman Verhoeven: 1 – 2. Het bleek voldoende om de drie punten mee naar huis te nemen en om daarmee definitief af te rekenen met het uitcomplex. Door de overwinning is ODC gestegen van de zesde naar de vierde plaats op de ranglijst met 23 punten uit 15 wedstrijden.

Volgende week is er geen programma in verband met carnaval. De eerstvolgende wedstrijd spelen de tricolores op zondag 22 februari als buurman Best Vooruit op bezoek komt.