&

SCI 1- ODC 1

ODC na strafschoppen voorbij SCI

ODC bekert verder maar dat ging niet zonder slag of stoot. Onder barre weersomstandigheden werd SCI uiteindelijk na penalty’s opzij gezet. Na 90 minuten was de stand 2 – 2 waarbij de tricolores twee keer terug moesten komen van een achterstand. Bart Dammers en Rob Scholten zorgden voor de doelpunten. Doelman Niels Karssemakers was in de penaltyserie die volgde uiteindelijk de held door de vierde penalty van de ploeg uit Halder (Sint Michielsgestel) te stoppen waardoor ODC nu verder bekert.

Op het pas aangelegde kunstgras in Halder trof ODC op dinsdagavond vierdeklasser SCI. Trainer Frank van den Berg had enkele van zijn vaste basisspelers rust gegund waardoor er plaats in de beginopstelling was ingeruimd voor de jonkies Mike van den Biggelaar en Ido Pijnenburg. De tricolores hadden veel balbezit maar SCI hield achterin de ruimtes klein waardoor er weinig doelkansen ontstonden. De vierdeklasser was in de omschakeling levensgevaarlijk en dan vooral in de persoon van het grote talent Joep van der Meijden. Na 20 minuten leed ODC slordig balverlies op het middenveld waarna Van der Meijden in balbezit kwam. Hij passeerde vervolgens zijn tegenstander en kegelde de bal vanaf de zijkant hard in het dak van het doel: 1 – 0. Een kwartierje later kon ODC langszij komen. Bart Dammers werd vanuit het middenveld aangespeeld en rondde oog in oog met SCI-doelman Marcel Bekers ijskoud af: 1 – 1. Na de pauze ging het hard regenen en hagelen en besloot de scheidsrechter om de wedstrijd even stil te leggen. Toen er weer verder werd gespeeld veranderde er weinig aan het spelbeeld. De tricolores hadden veel balbezit en waren constant op de helft van de tegenstander maar veel te vaak was de laatste pass onzuiver of was de afronding onnauwkeurig. Een kwartier voor het einde van de reguliere speeltijd slaagde SCI er opnieuw in om één van de spaarzame kansen die de ploeg kreeg te benutten. Weer was het Van der Meijden die doel trof nadat doelman Niels Karssemakers zijn inzet in eerste instantie nog kon keren. ODC zette opnieuw aan voor de gelijkmaker en het was de laat ingevallen Rob Scholten die vlak voor tijd de beide ploegen weer in evenwicht bracht. Van net buiten de zestien krulde hij een vrije trap precies over de muur voorbij Bekers in het net: 2 – 2. Uiteindelijk moesten penalty’s de beslissing brengen. De tricolores deden daarbij wat ze moesten doen: ze schoten vijf keer raak. SCI miste één keer en dat was de verdienste van Karssemakers die de vierde strafschop van SCI wist te keren.

A.s. zondag 26 oktober speelt ODC voor de competitie thuis tegen SBC uit Son en Breugel.