&

RKGSV 1 - ODC 1

Tricolores blameren zich in bekertoernooi

ODC heeft een slechte beurt gemaakt in de derde ronde van het bekertoernooi. Tegen het nietige RKGSV, dat laatste staat in de vierde klasse G, werd na strafschoppen verloren. In de reguliere speeltijd werd het 1 – 1 waarbij de ongeïnspireerd spelende tricolores nog van geluk mochten spreken dat ze door een doelpunt van Roel van Lokven vlak voor tijd, überhaupt nog penalty’s wisten af te dwingen. ODC mistte twee keer vanaf de stip en dat betekent dat het bekertoernooi er op zit.

Op papier had RKGSV geen enkel probleem moeten zijn voor ODC. Daar waar de tricolores op een zeer verdienstelijke vierde plaats in de tweede klasse F staan, staat de ploeg uit Gerwen stijf onderaan in de vierde klasse G. Maar dat betekent tegelijkertijd dat het gevaar van onderschatting op de loer ligt. In de vorige bekerronde was dat ook al het geval toen er maar ternauwernood na strafschoppen van SCI werd gewonnen. Op het kleine, gladde en met veel herfstbladeren bedekte hoofdveld van RKGSV was vanaf het begin een tot op het bot gemotiveerde thuisploeg te zien die streed voor elke meter en het ODC daardoor lastig maakte. Nadat Bart Dammers in de vijfde minuut van dichtbij op de keeper had geschoten, was de eerste grote kans voor de thuisploeg. Aanvoerder Walter van Kuringen had de bal vanaf een meter of tien voor het inschieten maar knalde keihard naast. Ook Aerd van Brunschot – maar dan namens ODC - schoot even later vanuit kansrijke positie naast. Vervolgens kreeg RKGSV opnieuw een grote kans na geklungel in de Boxtelse verdediging maar de bal kwam uiteindelijk via de paal in de handen van Teun van Gestel terecht. Acht minuten voor rust kwamen de gastheren alsnog op voorsprong toen Nick de Loo een nieuwe onoplettendheid afstrafte: 1 – 0.

De tweede helft was het eenrichtingsverkeer in de richting van het Gerwense doel maar de opbouw van de ploeg van trainer Frank van den Berg was vaak te traag en te onzuiver om de tegenstander in de problemen te brengen. Toch kwamen er wel wat kansjes. Tommie van Alphen stuitte op RKGSV-keeper Jeroen van Berlo en Willem van de Kerkhof kopte van dichtbij over het doel. Het duurde tot de 86e minuut alvorens de gelijkmaker viel. Na een afgeslagen corner kwam de bal voor de voeten van aanvoerder Roel van Lokven die vanaf de zestien hard en laag binnenschoot: 1 – 1.

Daarna volgden er penalty’s. Wat tegen SCI nog wel lukte, lukte deze keer niet. Slechts drie van de vijf Boxtelse strafschoppennemers wisten het net te vinden. Van Gestel keerde nog één Gerwense inzet maar dat was onvoldoende om een ronde verder te komen. ODC is nu uitgebekerd en kan zich volledig richten op de competitie waarin het a.s. zondag 23 november op bezoek gaat bij Heeswijk, één van de drie koplopers. Ze zullen dan heel wat beter voor de dag moeten komen dan in deze bekerwedstrijd het geval was.

Auteur :Sjef Engelbart