&

ODC 1 - Prinses Irene 1

ODC ongenaakbaar op eigen veld

ODC heeft de nare smaak van de 6 – 1 nederlaag van vorige week bij RKJVV weggespoeld met een klinkende 5 – 0 zege zondag 9 november op Prinses Irene. Het is voor de tricolores de vijfde thuiszege in even zoveel thuiswedstrijden. Bij rust stond het 1 - 0 door een doelpunt van Remco Schellekens. Na pauze was het binnen tien minuten 3 – 0 door een eigen doelpunt van de ploeg uit Nistelrode en een door Tommy van den Berg benutte penalty. Bart Dammers zorgde met twee treffers voor de 5 – 0 eindstand waarmee ODC naar de vierde plaats op de ranglijst is geklommen met 16 punten uit 9 wedstrijden.

ODC had wat recht te zetten na de fikse nederlaag van vorige week in Den Bosch bij RKJVV. Dat moest dan gebeuren tegen Prinses Irene uit Nistelrode. Het was de eerste keer in de historie dat de beide teams elkaar in competitieverband troffen. De wedstrijd in Boxtel begon vrij rommelig en in de aanvangsfase viel er maar weinig te beleven. Dat veranderde toen Remco Schellekens na 20 minuten zijn rentree in de ploeg maakte na enkele weken van blessureleed. Hij verving Sjoerd van Lokven die op zijn beurt vlak daarvoor geblesseerd was geraakt. Schellekens stond koud in het veld toen hij een voorzet van Bas Verkaik maar net langs het doel van Prinses Irene schoot. Na een dik halfuur spelen werd Roel van Lokven aan de linkerkant van het veld neergelegd. De toegekende vrije trap werd door Rob Scholten voor het doel geslingerd waarna Schellekens met het hoofd afrondde: 1 – 0. In het restant van het eerste bedrijf behielden de tricolores controle over de wedstrijd zonder echt goed te spelen.
Na de pauze was de wedstrijd binnen tien minuten beslist. Eerst redde doelman Paul Timmers nog knap op een inzet van Schellekens maar in de 50e minuut was hij kansloos toen verdediger Hein Langens na een kopbal van Bas van der Pasch de bal in het eigen doel schoot: 2 – 0. Een minuut later werd Schellekens binnen de zestien op onreglementaire wijze gestuit en kon de scheidsrechter niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Tommy van den Berg benutte dit buitenkansje feilloos en zette ODC op 3 – 0. In de fase die volgde werden de ruimtes groter en kregen de tricolores kans op kans om de score verder op te voeren. Met een prachtpass zette Scholten in de 68e minuut Bart Dammers alleen voor de keeper. De spits controleerde de bal en liet Timmers met een mooi lobje voor de vierde keer kansloos: 4 – 0. Een paar minuten later viel ook nog de 5 – 0 toen Van den Berg via de kaats Dammers bereikte en deze zijn tweede treffer van de middag binnenschoot.

Op eigen veld is de ploeg van trainer Frank van den Berg dit seizoen ongenaakbaar. Want deze 5 – 0 overwinning is voor de tricolores de vijfde thuiszege op rij. Het zijn niet zomaar overwinningen want de doelcijfers zijn indrukwekkend: 23 voor en 4 tegen. Door de zege is ODC naar vierde plaats op de ranglijst geklommen met 16 punten uit 9 wedstrijden. Daarmee hebben de tricolores drie punten minder dan de drie koplopers RKDVC, WSC en Heeswijk.

A.s. zondag 16 november speelt ODC voor de beker uit tegen RKGSV uit Gerwen. De week daarna op zondag 23 november staat de uitwedstrijd tegen Heeswijk op het programma.

In verband met het overlijden van Jan Voets, die al 77 jaar lid was van O.D.C. Hebben ze voor aanvang van de wedstrijd O.D.C. - Prinses Irene uit Nistelrode een minuut stilte gehouden .