&

ODC 1 - Nieuw Woensel 1

ODC 1 gelijkspel in eerste bekerduel tegen Nieuw Woensel

ODC is het seizoen 2014/2015 begonnen met een gelijkspel. Het bekerduel tegen Nieuw Woensel eindigde in 1 – 1. Voor rust hadden de tricolores een veldoverwicht maar kwamen de gasten uit Eindhoven op voorsprong. Na rust kreeg ODC diverse kansen maar het duurde tot tien minuten voor tijd alvorens Rob Scholten de stand weer in evenwicht bracht. Al met al is deze remise een verdienstelijk resultaat tegen een ploeg die vorig seizoen nog in de eerste klasse uit kwam.

Na een aantal vriendschappelijke wedstrijden in de voorbereiding was de bekerwedstrijd tegen Nieuw Woensel de eerste echte graadmeter voor het team van de nieuwe trainer Frank van den Berg. De kersverse Boxtelse tweedeklasser trof daarin een andere tweede klasser: het Eindhovense Nieuw Woensel. De tricolores kwamen door blessures en schorsingen nog niet in de sterkste opstelling voor de dag. De technisch vaardige gasten kregen na zes minuten spelen de eerste kans maar doelman Teun van Gestel was op zijn post om een inzet van Ado Peljto onschadelijk te maken. ODC had vervolgens het meeste balbezit en kreeg in de persoon van Aerd van Brunschot een paar kleine kansjes maar echt in de problemen kwam de defensie van de gasten niet. Na ruim een half uur spelen kwam Nieuw Woensel bij één van de spaarzame tegenstoten op voorsprong. Vanaf de linkerkant werd de bal hoog voor het doel gegooid waarna Peljto succesvol met het hoofd afrondde: 0 – 1. Vlak voor rust had het uit een counter ook nog 0 – 2 kunnen worden maar in kansrijke positie schoot een Eindhovense aanvaller de bal over.

Na rust deed de ploeg van Frank van den Berg er een schepje bovenop en ontstonden er diverse goede kansen. In de 51e minuut leverde Bas Verkaik na een individuele actie vanaf rechts een prima voorzet af maar Tommie van Alphen had bij de afronding te veel tijd nodig. Na ruim een uur spelen zette Sjoerd van Lokven goed door aan de linkerkant waarna Stein van Brunschot en in de rebound ook nog Dirk van der Struijk op doelman Paul Dijkmans stuitten. Het bleef kansen regenen voor ODC maar tegelijkertijd was het aan de andere kant oppassen geblazen want de spitsen van Nieuw Woensel bleven loeren op een tegenaanval. Tien minuten voor tijd viel dan toch de verdiende gelijkmaker. De ingevallen en nog niet geheel fitte Remco Schellekens stond aan de basis van deze treffer. Na een actie op rechts bracht hij Rob Scholten in stelling die de rust behield en de bal in het net werkte: 1 – 1. In de slotfase had er ook nog een overwinning voor ODC ingezeten maar na een mooie pass van Stein van Brunschot strandde Schellekens op doelman Dijkmans.

A.s. dinsdag 26 augustus speelt ODC om 18.30 uur de tweede bekerwedstrijd thuis tegen Sint Michielsgestel. Het derde en laatste bekerduel wordt op zondag 31 augustus gespeeld. De tricolores gaan dan in Reusel op bezoek bij Reusel Sport.

Auteur :Sjef Engelbart