&

ODC 1 - CHC 1

ODC 1 haalt de eerste 3 punten binnen tegen CHC 1

ODC heeft zondag 14 september de eerste drie punten in het nieuwe seizoen binnengehaald. Tegen CHC werd het 2 – 1 in het voordeel van de tricolores. Bart Dammers tekende al na tien minuten met een geweldige knal voor de openingstreffer. De 1 – 0 stand bleef vervolgens lange tijd op het scorebord staan. Het leek even slecht af te lopen toen CHC in de slotminuut vanuit het niets langszij kwam. Maar in de blessuretijd was het Willem van de Kerkhof die er voor zorgde dat de drie punten alsnog in Boxtel bleven. Door de overwinning heeft de ploeg van trainer Frank van den Berg drie punten uit twee wedstrijden waarmee het met zes andere teams op een gedeelde vierde plaats op de ranglijst staat

Om na de verloren uitwedstrijd tegen RKDVC niet meteen in de onderste regionen te geraken, was het voor de tricolores zaak om de thuiswedstrijd tegen CHC te winnen. Zonder de geblesseerde doelman Teun van Gestel en met de niet volledig fitte Rob Scholten op de bank, nam ODC vanaf het begin het initiatief. CHC vond dat niet erg en liet zich inzakken op de eigen helft. Na tien minuten spelen leidde het initiatief tot een treffer. Vanaf een meter of 25 nam Bart Dammers een opstuitende bal in één keer op de pantoffel. CHC-doelman Louis Schenk stond als aan de grond genageld en kon alleen maar toekijken hoe de bal in de kruising verdween: 1 – 0. Een paar minuten later was er een kans op 2 – 0 maar Sjoerd van Lokven zag zijn inzet gekeerd door Schenk. Na een halfuur spelen kwamen de technisch vaardige gasten wat meer uit hun schulp. Een combinatie tussen Walid Johri en Jalal Boujamaa kon door Bas van der Pasch pas op het laatste moment worden gestuit en vlak voor rust moest ODC-keeper Niels Karssemakers al zijn kunnen tonen om een schot van Boujamaa over de lat te tikken. Aan de andere kant hadden de tricolores vlak daarvoor via Bas Verkaik de kans om de score te verdubbelen. Na een mooie individuele actie van Dammers aan de rechterkant kopte hij de bal echter naast het doel.

Na de pauze werd het aan beide kanten voetballend minder. ODC was op basis van fysieke kracht sterker dan de tegenstander en won daardoor meer duels. Na een uur spelen kregen de tricolores een enorme kans toen Remco Schellekens goed doorzette en Tom van den Berg alleen voor de keeper verscheen maar het lobje van Van den Berg ging naast. Een paar minuten later bereikte Schellekens met een voorzet vanaf rechts Verkaik maar diens kopbal belandde in de handen van Schenk. CHC kon daar weinig tegen inbrengen en de vraag was hoe lang het zou duren voor de tweede Boxtelse treffer zou vallen. Dat leek in de 78e minuut te gebeuren toen Dammers zich knap vrijspeelde maar weer was het Schenk die in de weg stond en nog net een handje tegen de inzet van de spits kon plaatsen. Vijf minuten voor tijd kreeg de ploeg van Van den Berg de vierde 100% kans. Dammers was zijn tegenstander weer eens te vlug af en gaf een afgemeten voorzet die door Schellekens van dichtbij over het Bossche doel werd gemikt. En zoals zo vaak valt de treffer dan aan de andere kant. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd kwam CHC namelijk langszij bij zo’n beetje de enige doelpoging uit het tweede bedrijf. Vanaf een meter of twintig mikte Soufiane Bakkali de bal precies onder de lat over doelman Karssemakers heen in de touwen: 1 – 1. Maar ODC ging niet bij de pakken zitten en zette in blessuretijd nog een allerlaatste offensief in. Bij een vrije trap aan de rechterkant van het veld kwam de bal bij Sjoerd van Lokven terecht. Die liep naar binnen en leverde een bal af die het midden had tussen een schot en een voorzet. Bij de tweede paal stond de mee op gekomen Willem van de Kerkhof precies op de goed plaats om de bal voorbij Schenk in het net te schieten: 2 – 1.

Door deze verdiende overwinning heeft ODC nu drie punten uit twee wedstrijden. Daarmee kan de ploeg van Frank van den Berg voor de dag komen. Volgende week zondag 21 september staat de uitwedstrijd tegen WSC op het programma. In Waalwijk wordt om 14.30 uur afgetrapt.