&

Heeswijk 1 - ODC 1

ODC verliest opnieuw buitenshuis

Weer is ODC er niet in geslaagd om een uitwedstrijd te winnenop zondag 23 november. In Heeswijk gingen de tricolores met 2 – 0 onderuit tegen de voetbalvereniging met dezelfde naam. En eigenlijk was dat helemaal niet nodig. ODC kreeg de meeste en de beste kansen maar deed er te weinig mee. De thuisploeg kreeg veel minder kansen maar scoorde vlak voor rust wel twee keer. Door de nederlaag is ODC nu een plaatsje gezakt en staat het vijfde met 16 punten uit 10 wedstrijden.

ODC doet het tot nu toe goed als nieuwkomer in de tweede klasse. Toch zouden de tricolores graag eens een uitwedstrijd winnen want dat is er dit seizoen nog niet van gekomen. Dat zou dan moeten gebeuren tegen Heeswijk, één van de drie koplopers. Voorafgaand aan het duel had het team van trainer Frank van den Berg slechts drie punten minder. Zonder de geblesseerde Rob Scholten en Remco Schellekens was ODC in de beginfase van het duel de betere ploeg. In de zesde minuut stuurde Tommy van den Berg aan de rechterkant Sjoerd van Lokven de diepte in. Uit de voorzet die volgde kopte Aerd van Brunschot de bal maar net over. Twee minuten later had Bart Dammers de bal in het Heeswijkse doel liggen maar het Boxtelse feest ging niet door omdat de scheidsrechter vlak daarvoor voor een overtreding in het voordeel van ODC had gefloten. Na een kwartier kreeg de thuisploeg de eerste kans. Een vrije trap vanaf de linkerkant belandde op het hoofd van een geheel vrijstaande Heeswijker maar deze verzuimde om de bal binnen te knikken. Het zat de tricolores even later niet mee toen Sjoerd van Lokven de paal raakte na een misser in de defensie van de thuisploeg. Diezelfde Van Lokven stond na ruim een halfuur spelen aan het einde van een mooi opgezette aanval maar zag zijn schot verdwijnen in de handen van doelman Patrick Lunenburg. Vervolgens was het woord aan de gastheren die in twee minuten tijd wel heel erg effectief in de afronding waren. Na onnodig balverlies op het middenveld werd Çetin Alpdogu in de 40e minuut op de rand van buitenspel aangespeeld waarna hij alleen op Teun van Gestel af ging en eenvoudig binnenschoot: 1 – 0. Twee minuten later was het opnieuw raak. Na geklungel achterin bij ODC veroverde Heeswijk de bal en werd Wouter van Dijke in stelling gebracht. Ook hij maakte oog in oog met Van Gestel geen fout: 2 – 0.

Na de pauze was ODC vrijwel voortdurend op de helft van de tegenstander te vinden. En er kwamen weer kansen. In de 48e minuut was Sjoerd van Lokven opnieuw dicht bij een treffer maar zijn schot werd tot corner verwerkt. Vlak daarna was er een scrimmage voor het Heeswijkse doel maar weer ging de bal er niet in. In de 56e minuut zette Van den Berg goed door maar zijn inzet met het hoofd kon door Lunenburg nog net tot hoekschop worden verwerkt. ODC bleef maar aandringen en ging na het inbrengen van spits Maick Braken voor verdediger Hayke van Oirschot nog meer op de aanval spelen. Het leverde helaas niks op want de bal wilde er tot grote frustratie van de ODC-spelers maar niet in. Heeswijk kon zodoende de overwinning in de zak steken en de tricolores konden huiswaarts in de wetenschap dat er buitenshuis wederom geen punten waren gepakt. Maar er is geen reden voor geen paniek want thuis wordt er steeds gewonnen en als er in uitwedstrijden zoveel kansen komen als tegen Heeswijk dan moet er een dag komen dat ze er ook in gaan.

A.s. zondag 30 november spelen de tricolores thuis tegen Helvoirt dat een plaatsje hoger op de ranglijst staat en drie punten meer heeft. De aftrap is zoals altijd om 14.30 uur.