&

ODC G1 - Unitas G1

ODC G1 ruime overwinning op Unitas G1

Ruime overwinning veilig gesteld in tweede helft, mede door hatrick van Dion Zaterdag 27 september was een van de oudste clubs van Nederland: Unitas ( 115 jaar) uit Gorinchem op bezoek bij ODC.  De G1 van Unitas die inmiddels al 30 jaar deelneemt aan de afdeling G-voetbal , heeft bij de start van het nieuwe seizoen, vorige wedstrijd, hun eerste punt binnengehaald. ODC begon als koploper aan het duel tegen Unitas. Zij legde mooie combinaties en aanvallend voetbal op de mat, terwijl Unitas in de beginfase met afstandschoten, vanuit het middenveld de doelman Vincent probeerde te verrassen. ODC kreeg diverse kansen, o.a. vanuit een voorzet van rechts van Pedro wist Yoran vrij voor de keeper rakelings over de lat te koppen. Verder kreeg ODC sporadisch nog enkele kansjes. Maar beide teams namen zo min mogelijk risico en het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld, waar Rick en Bas de organisatoren waren met ondersteuning van de vaak mee opkomende Pedro. Terwijl eenieder  zich al had berust in een gelijke stand 0-0, wist de topscoorder van G1, Dion, toe te slaan met een geplaatst afstandsschot. De doelman van Unitas had er geen antwoord op en de ranja in de rust smaakte voor ODC prima, 1-0.

Na de rust liet ODC er geen gras over groeien en opende ze al snel de score, via een corner, benut door Pedro; 2-0. En of het nog niet genoeg was maakte Dion zijn tweede doelpunt 3-0 en meteen daarna uit een afgeweerd schot van Jan wist schutter Dion de 4-0 aan te tekenen. Na een 20-tal minuten nam ODC wat gas terug en liet men de touwtjes wat vieren , zodoende wist Unitas de aansluittreffer te scoren 4-1. Maar Dion de scoringsmachine deze zaterdag maakte zijn reputatie waar en sloot af met een ware hattrick 5-1. Het enige wat een mopperend Unitas hier tegenover kon stellen, was de 5-2, uit een magistrale geschoten vrije trap vlak voor het eindsignaal. De goed keepende gelegenheidsdoelman Vincent was hierbij kansloos. Voorlopig blijft ODC de koppositie handhaven en ziet men de volgende tegenstander Bavel met vertrouwen tegemoet, op sportpark De Roosberg.