&

ODC 3 - Boxtel 2

Goede eerste helft brengt Los Galacticos oefenzege tegen Boxtel 2.

Vorige week dinsdag stond voor Los Galacticos de 2e oefenwedstrijd van de voorbereiding op het programma. Na de klinkende 7-0 overwinning op NVS was ditmaal RKSV Boxtel de tegenstander van ODC 3. De Munselploeg  stond vorig jaar bij Los Galacticos in de competitie, ODC 3 wist toen 2 maal te winnen.

Richard en Robin waren afwezig door blessures en Joop lag nog rustig in de Turkse zon. Door de terugkeer van Lars en Biggel (beide vakantie) kon Los Galacticos toch genoeg man op de been brengen voor deze oefenderby.
Los Galacticos begon goed aan de wedstrijd. Onder leiding van een uiterst gretige Regisseur werd met goed voetbal Boxtel vast gezet. De 1-0 kwam dan ook niet als een verrassing, de doelpuntenmaker evenmin. Met een kiezelhard schot verschalkte Mathijs de keeper van “Bok”; 0-1.
Ook na de openingstreffer bleef Los Galacticos de bovenliggende partij. Lars miste nog een uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen, Foxy faalde echter niet oog in oog met de keeper: 0-2.
Boxtel kon aanvallend weinig uitrichten en nog voor rust werd de wedstrijd beslist. Op aangeven van Foxy mocht Lars de 3e treffer van Los Galacticos tegen de touwen wandelen.

De 2e helft begon zonder Biggel (goeie eerste helft!) en Lars. Oscar en Andre kwamen de linkerflank vervangen.
Boxtel kwam, in tegenstelling tot de eerste helft, fel uit de kleedkamers. Een treffer voor de thuis ploeg hing in de lucht en de 1-3 viel na ongeveer 60 minuten. Meteen daarna werd de wedstrijd weer echt spannend, een “een-tweetje” werd rustig afgerond en zo stond er uit het niets een 2-3 tussenstand op het scorebord.
Niet veel later werd de marge terugbracht tot een verschil van 2 doelpunten.  Foxy liet zijn 2e treffer aantekenen na een “klein” foutje van de aanvoerder van Boxtel 2, D’n Blaise.
Kort voor tijd viel ook de 7e treffer van de avond nog. Het betekende voor Boxtel de aansluitingstreffer, maar niet veel later klonk het eindsignaal.

Opnieuw een overwinning voor Los Galacticos in de voorbereiding. De eerste helft was uitstekend, het 2e bedrijf een stuk minder. Genoeg werk te verzetten dus voor het sterrenensemble van coaches Broeren/Pastoor voor het competitiegeweld op 8 september aanstaande losbarst.

Aanstaande donderdag (22 augustus) staat de 3e oefenwedstrijd op het programma voor ODC 3.
Los Galacticos oefent dan tegen DVG 2. Er wordt om 19.30u afgetrapt op Sportpark “De Rode Bleek”.

Opstelling: Hans; Christian, Ruud, Roland, Biggel (46. Oscar); Jasper, Mathijs, Boschano, Lars (46. Andre); Foxy, Nick.