&

OJC Rosmalen 3 - ODC 2

Hé-hé OJC, 3 punten voor ODC

De zondag na het periodefeestje, was het weer tijd om de wei te betreden. Ditmaal was OJC Rosmalen de tegenstander. Een leuk feitje tussendoor: Voor de 3e week op rij speelt ODC tegen de nummer 2 van de ranglijst. Echter was er iedere week een andere tegenstander. ODC moest het deze week doen zonder de volgende namen : Maarten en Daniaal speelde met ODC 3 mee. En onze Robbie is deze week geblesseerd geraakt en die was helaas niet fit genoeg om in de wedstrijdselectie plaats te nemen. Aerd zou in eerste instantie bij t eerste staan, maar na deze afgelasting kon ons spitske toch aansluiten bij de ODC 2! Omdat Robbie en Karss nog niet wedstrijdfit zijn, en omdat het eerste eigenlijk een wedstrijd had, kon Teun ook niet keepen. Speciaal voor deze week was Michael Hespe opgetrommeld. De bonkige keeperstrainer werd door de begeleiding dit genoeg bevonden om deze topper tot een goed einde te brengen.

ODC begon dus met Michael in de goal.
Stijn, Hayke, Joep en Noud in de verdediging.
Jan, Roel en Bas op het middenveld.
Maick, Tommy en Mo voorin.

Op de bank zaten : Aerd, Niels Denteneer, Mark, Seth en Karss.

De wedstrijd werd door de scheids in leven geblazen. Op het winderige veld werd vooral door OJC de lange bal gehanteerd. Hier bleek de achterhoede nog moeite mee te hebben. Maar met kunst en vliegwerk werd dit gevaar weggewerkt. Er werden geen kansen weggegeven, maar er werd ook bijna niks gecreëerd. Totdat in de 24e minuut Jan de bal aan Bas gaf in het strafschop gebied. Bas leek de kans te verspelen, maar met het puntje van zijn teen wist hij de bal bij de totaal vrijstaande Tommy. Tommy aarzelde geen moment en als een echte Cavani en een Mario Gomez werkte hij de bal achter de kansloze keeper. 0-1 ODC.
Na deze goal veranderde het wedstrijdbeeld echter niet. Weinig kansen, veel overtredingen, veel blessure behandelingen en veel strijd. Bas moest zich laten vervangen door Niels D.
Zowel binnen als buiten de lijnen werd er veel gepraat. Beide coaches waren fanatiek aan het coachen! Dit leidde echter tot ergernis bij de OJC coach Pietje. Ook Joost van OJC was niet erg te spreken over het fanatisme van ODC. Na ongeveer 54 minuten maakte de warrige scheids een einde aan de eerste helft.

In de rust werd Stijn vervangen door Mark. Stijn (die nog last had van het slootwater in zijn schoenen) kon op z'n gemakje de warme douche van kleedkamer 28(!!!) opzoeken.

De tweede helft begon voortvarend. ODC was de betere partij en had de wind in de rug. Na ongeveer 60 minuten kreeg ODC loon na werken. Een prima lange bal van Joep kwam terecht bij Tommy. Wederom werd dit buitenkansje verzilverd door deze man. Belofte maakt schuld. Tommy zou enkele hattricks op zijn naam schrijven deze dag naar eigen zeggen. 2 gemaakt dus nog 1 te gaan! Amper 7 minuten later was het weer Tommy die gevaarlijk de 16 meter in kwam dribbelen. Op het moment dat hij de bal in het winkelhaakje wilde poeieren, werd Tommy gehaakt. De scheids blies zelfverzekerd op het fluitje en wees naar de stip. Nou ja... het duurde even voordat het duidelijk was wat hij ging doen. Maick ging achter de bal staan en bleef koel! 0-3
Van een topper was al lang geen sprake van. Dit werd ook bevonden door de OJC spelers. Zij benoemden zichzelf tot een vrouwenelftal. Best tof van ze!
ODC kon rustig achterover leunen. Een vrije trap van OJC werd prachtig gepareerd door Michael! Als een echte bultrug dook hij naar de onderhoek!
Dat OJC een penalty nodig had om te scoren was dan ook geen verrassing. 1-3
ODC bleef domineren en was wellicht een beetje nonchalant in de afwerking. OJC kon uit een counter nog 2-3 maken. Dit waren echter stuiptrekkingen en de laatste adem van OJC.

Wederom 3 punten voor de koploper, wederom gewonnen van de nummer 2, wederom met goed voetbal, wederom met mooie doelpunten, wederom een reden voor een feestje.

Volgende week staat er echter geen wedstrijd tegen de nummer 2 op het programma. Taxandria is dan de gastheer voor ODC 2. Taxandria draagt de rode lantaarn. Van onderschatting is echter geen sprake aan ODC-zijde. Dus alle support is welkom!