&

Nemelaer 2 - ODC 2

ODC 2 beslissings wedstrijd tegen Nemelaer 2

Zou het vandaag dan gebeuren? Zou ODC vandaag het kampioenschap in de 2e klasse halen? De ideale dag was het in ieder geval wel. Lekker lentezonnetje, `s middags seizoen afsluiting bij ODC, vuurwerk, bus geregeld en de maandagen waren vrij geregeld. Alles was top geregeld. Nu alleen nog 1 punt over de streep trekken.
Zonder de vaste begeleiding Eric en Arjan moest ODC de titel veiligstellen. Hespe en Jeroen namen de honneurs waar. Na een flinke wedstrijdbespreking ging ODC met de bus richting Haaren. De opstelling was als volgt:

Robbie
Stijn, Hayke, Bas en Frank
Seth, Joep en Jan
Tommie, Aerd en Sherrel.
Op de bank zaten nog :
Mark, Mo, Maick, Maarten, Roel, Niels, Gerard en Karss.

De wedstrijd werd ingeleid door de harde kern van de ODC-selectie. Met fakkels, rookbommen en klappers werd ODC hartelijk onthaald. Nu was het aan ODC om dat vuurwerk ook op het veld te laten schitteren. En dan niet bij de eigen keeper, maar in het doelgebied van de tegenstander. Na 2 minuten kwam ODC als eerste gevaarlijk op. Sherrel kwam 1 op 1 met de keeper. Er was wel degelijk contact tussen de keeper en Sherrel. De scheidsrechter stond echter nog in de middencirkel en beoordeelde het als niets. Dit haalde wat irritatie naar boven bij iedereen die ODC een warm hart toedraagt. Na ongeveer een kwartier spelen kwam Nemelaer op voorsprong. Uit een perfect genomen corner kopte de verdediger van Nemelaer fantastisch raak. 1-0 ODC was nu verplicht om te scoren mocht het zich kampioen willen noemen. Tot aan de rust kwam er weinig dreiging naar voren vanuit beide kanten. Het was merendeels een slag op het middenveld. Vele ballen werden door Nemelaer naar voren gejankt. Een paar schoten van afstand is het enige wat mij nog rest te zeggen over de eerste helft.
In de rust werd vooral gekeken hoe ODC de wedstrijd weer naar zich toe kon trekken.
De tweede helft bracht vooral veel strijdlust en emotie met zich mee. Vele beslissingen van de scheids waren toch wel het twijfelen waard. Voor zowel de kant van ODC maar ook die van Nemelaer werd vaak het tegenovergestelde beoordeeld. ODC werd geleidelijker aan sterker. Met Roel voor Jantje, en Maick en Mo voor Tommie en Stijn werd er meer strijd ingebracht. Dit resulteerde tot kansen voor Roel en Bas uit dode spel momenten. Helaas stond de keeper van Nemelaer zijn mannetje. In de laatste 10 minuten kwam Gerard er nog in om t ijs te breken. Hierdoor werd meer de lange bal gezocht en dit met enige dreiging. Helaas werd de bus van Nemelaer niet aan de kant gezet. Hierdoor bleef het 1-0 en kon de champagne in de koelkast blijven staan. Omdat ODC en Nemelaer nu gelijk in punten zijn geƫindigd en doelsaldo nog niet meetelt, wacht er een beslissingswedstrijd.

Afspraak: zondag 11 mei 11:00u