&

VFC Zwaluw 1 - ODC 1

ODC negentien keer op rij niet verloren

In de laatste competitiewedstrijd zondag 11 mei tussen Zwaluw VFC en ODC stond er niks meer op het spel maar toch wisten de tricolores opnieuw te winnen. Voor rust zorgden twee aanvallen uit het boekje voor doelpunten van respectievelijk Dirk van der Struijk en Sjoerd van Lokven. Na de pauze scoorde de ploeg uit Vught tegen vanaf de strafschopstip en daar bleef het bij. Door deze 1 – 2 overwinning is ODC voor de 19e keer op rij ongeslagen en kan men zich op gaan maken voor de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse.

Omdat er voor ODC niks meer op het spel stond, had trainer Jeroen van Bezouwen er in de uitwedstrijd tegen Zwaluw VFC voor gekozen om een aantal van zijn vaste basisspelers rust te gunnen. Daardoor startten de tricolores met onder meer met oudgedienden Mathijs Hendriks en Roland van den Langenberg in de basis evenals A-junior Mo Kissami. Al na twee minuten had ODC op voorsprong kunnen komen toen Van den Langenberg de bal goed meenam en op de keeper af ging maar voor hij kon scoren ging hij tegen de vlakte. De scheidsrechter zag er geen strafschop in. Tien minuten later strafte Van den Langenberg slecht uitverdedigen aan Vughtse zijde goed af maar Rob Scholten verzuimde de kans die daarbij ontstond te verzilveren. In de ruim 20 minuten die volgden gebeurde er weinig. Dat veranderde in de 35e minuut toen ODC via een prachtige aanval aan de leiding kwam. Aan de linkerkant kwam Kissami op volle snelheid aan de bal. De jongeling behield goed het overzicht en legde af op Dirk van der Struijk die laag en zuiver in schoot: 0 – 1. Een minuut later had de voorsprong verdubbeld kunnen worden maar Sjoerd van Lokven schoot over op aangeven van de net ingevallen A-junior Mike van de Biggelaar. Het bleek uitstel van executie want een minuut voor de pauze werd het alsnog 0 – 2. Opnieuw ging aan het doelpunt een uitstekende aanval vooraf. Scholten speelde daarbij met een sublieme pass Van Lokven vrij die de bal in één keer voorbij doelman Remco Kivit in het net schoot.

Na de pauze gebeurde er weinig noemenswaardigs meer. ODC hoefde niet meer zo nodig en geloofde het verder wel en Zwaluw leek niet beter te kunnen. Na ruim een uur spelen haakte Job Meijdam zijn tegenstander binnen de zestien waarna de bal op de stip ging. Michael Venrooij benutte de penalty en bracht daarmee de stand op 1 – 2. Tien minuten voor tijd leek de thuisploeg nog langszij te komen maar de treffer van invaller Mehmet Alp werd afgekeurd wegens buitenspel. Uiteindelijk bleef het bij 1 - 2 in het voordeel van ODC. Daardoor is de ploeg van trainer Van Bezouwen 19 keer op rij ongeslagen gebleven in de competitie en dat is een record in de clubhistorie. ODC kan zich nu volledig gaan richten op de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse. Deze nacompetitie begint met een dubbele confrontatie met Bladella. A.s. zondag 18 mei staat de thuiswedstrijd op het programma waarna een week later de uitwedstrijd in Bladel volgt.