&

VCB 1 - ODC 1

ODC 1 behaalt in periodetitel door winst op VCB 1

ODC heeft de zo felbegeerde periodetitel binnen. In Biezenmortel versloegen de tricolores VCB met 0 – 2 door twee treffers van Bart Dammers. Op het hobbelige veld was het lastig om verzorgd voetbal te spelen en dat was vooral in het voordeel van de thuisploeg. ODC benutte de kansen aanvankelijk niet en maakte het zichzelf daardoor moeilijk. Maar uiteindelijk kwam het allemaal nog goed waardoor deelname aan de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse nu zeker is. Omdat RKSV Boxtel thuis punten liet liggen tegen Wilhelmina, staat de Molenwijkploeg nu ook steviger op de tweede plek op de ranglijst met 35 punten uit 17 wedstrijden.

ODC had een overwinning op VCB nodig om de tweede periodetitel binnen te slepen. Een gelijkspel zou alleen volstaan als naaste concurrent RKSV Boxtel niet of met niet al te grote cijfers zou winnen van Wilhelmina. In het winderige Biezenmortel begon ODC met Aerd van Brunschot in de aanval als vervanger van de geschorste Remco Schellekens. De thuisploeg wist vooraf dat het voetballend de mindere zou zijn van ODC en speelde daarom logischerwijs vechtvoetbal. De tricolores hadden het daar grote delen van de wedstrijd moeilijk mee als ze te veel meegingen in het spel van de tegenstander. Pas na twintig minuten ontstond de eerste kans toen Bas Verkaik een voorzet van Bart Dammers maar net naast schoot. Tien minuten later was Job Meijdam dicht bij de openingstreffer maar ook hij mikte een voorzet van Dammers voorbij het doel. Vijf minuten voor rust kregen de tricolores de beste kans tot dan toe. Via de kluts kwam de bal voor de voeten van de goed spelende Van Brunschot die eerst de paal raakte en daarna in de rebound de lat trof.

Na de pauze liet de thuisploeg iets van zich horen. Na een corner werd de bal via de bovenkant van lat over het doel van keeper Teun van Gestel gekopt. Even later was het aan de andere kant weer gevaarlijk. Bij een vrije trap raakte Rob Scholten via VCB-keeper Maarten Kuijpers de paal waarna Verkaik de terugkomende bal van dichtbij naast schoot. In de 57e minuut viel dan eindelijk de dik verdiende Boxtelse openingstreffer. Na goed samenspel met Van Brunschot kwam Dammers oog in oog met Kuijpers te staan. In eerste instantie wist de VCB-keeper het schot nog te keren maar de tweede keer was hij kansloos op de inzet van de ODC-aanvaller: 0 – 1. Vervolgens verzuimden de tricolores om het af te maken waarmee ze de thuisclub de kans gaven om in de wedstrijd te blijven. VCB probeerde wat te forceren met opportunistisch voetbal en gooide daarbij lange, hoge ballen het Boxtelse strafschopgebied in. Het leidde een paar keer tot paniekerig uitverdedigen maar grote kansen kwamen er eigenlijk niet. Aan de andere kant had ODC de wedstrijd al lang moeten beslissen. Verscheidene keren kwamen er aanvallers vrij voor het doel maar steeds was de afwerking onzuiver. Vijf minuten voor tijd leek dan eindelijk de beslissing te vallen toen Dammers Van Brunschot lanceerde en doelman Kuijpers de jonge Boxtelse spits ten val bracht. Tot ieders verbazing ging de bal niet op de stip maar kreeg Van Brunschot geel vanwege een schwalbe. Uiteindelijk kwam de tweede treffer er alsnog en wel van de voeten van Dammers. De getergde aanvaller die de afgelopen weken wat ongelukkig in de afronding was, legde al zijn frustratie in een schitterende uithaal van een meter of 20 en zette zo 2 – 0 eindstand op het scorebord.

Met de overwinning is de tweede periodetitel binnen. De ploeg van trainer Jeroen van Bezouwen heeft uitstekend werk verricht door in de 9 wedstrijden die deze periode telt, 6 keer te winnen en 3 keer gelijk te spelen. Op de ranglijst staan ze nu stevig op de tweede plaats met twee punten meer dan dorpsgenoot RKSV Boxtel. De achterstand op koploper RKDVC bedraagt nog steeds 9 punten. A.s. zondag 23 februari komt de lijstaanvoerder uit Drunen op bezoek bij ODC. De wedstrijd begint zoals altijd om 14.30 uur.