&

Rood Wit 1 - ODC 1

ODC 1 gepromoveerd naar de tweede klasse!!!

ODC 1 is zondag 1 juni gepromoveerd naar de tweede klasse. Het team van trainer Jeroen van Bezouwen leverde een geweldige prestatie door Rood Wit in de return in Veldhoven op 0 – 0 te houden. Het doelpunt dat Rob Scholten op Hemelvaartsdag in Boxtel namens de tricolores maakte, gaf daardoor uiteindelijk de doorslag. In een duel dat niet groots maar wel heel erg spannend was, slaagde Rood Wit er niet om in de rood-wit-blauwe muur te slechten. Na acht jaar zijn de tricolores weer terug in de tweede klasse.

Een gelijkspel zou voor ODC volstaan voor promotie naar de tweede klasse. Maar vooraf was al duidelijk dat dat niet vanzelf zou gaan. Rood Wit had op Hemelvaartsdag in Boxtel al laten zien over een goed voetballende ploeg te beschikken. Op basis van een uitstekende wedstrijdinstelling hadden de tricolores een 1 – 0 voorsprong (doelpunt Rob Scholten) over de streep weten te trekken. Op het kunstgras in Veldhoven begonnen de beide ploegen afwachtend aan de wedstrijd. De eerste kans was voor ODC toen Rob Scholten na negen minuten de diepgaande Tommy van den Berg aanspeelde maar Van den Berg kon de bal niet goed controleren. Een paar minuten later kreeg de thuisploeg de eerste kans. Aan de linkerkant kwam Stef Fasen dreigend door. Vanaf de achterlijn gaf hij een scherpe voorzet en ODC had geluk dat Job Meijdam de bal nog kon wegwerken. Rood Wit bleef vervolgens het heft in handen houden maar de defensie van de tricolores had haar zaakjes goed op orde. Na een klein halfuur spelen kreeg ODC een enorme kans toen Remco Schellekens een vrije trap verlengde op Van den Berg die alleen op Mark Smulders af ging maar oog in oog met de doelman naast schoot.

Na de pauze veranderde er weinig aan het wedstrijdbeeld. Rood Wit had een optisch veldoverwicht maar kreeg van de zeer gedisciplineerd spelende tricolores nauwelijks ruimte om gevaarlijk te worden. Het duel werd ook wat grimmiger en de scheidsrechter werd gedwongen tot het trekken van enkele gele kaarten. Een kwartier voor tijd kreeg Rood Wit pas de eerste kans van het tweede bedrijf maar Dave Brugman schoot de bal voorlangs. In een slotfase vol spanning drong de thuisploeg nog verder aan. De grootste kans van de wedstrijd voor de gastheren kreeg invaller Hamid Salhi maar een afgemeten voorzet vanaf links werd door hem naast het doel gekopt. Een minuut later had Bart Dammers de tweestrijd definitief in het slot kunnen gooien toen hij op aangeven van Schellekens alleen op het doel af kon gaan maar doelman Smulders voorkwam dat met een knappe redding. In de blessuretijd leek Rood Wit alsnog op voorsprong te komen maar Bas van der Pasch gooide zich met alles wat hij in zich had voor de bal en voorkwam daarmee dat er verlengd moest worden. Toen de scheidsrechter uiteindelijk voor het einde van de wedstrijd floot, was de ontlading aan Boxtelse zijde enorm. De ploeg wist al wekenlang dat het in deze periode moest pieken en als dat dan ook zo uitkomt dan is dat een prestatie van formaat. De wedstrijd tegen Rood Wit was het laatste duel van ODC onder leiding van trainer Jeroen van Bezouwen. In de afgelopen twee jaar heeft hij geweldig werk geleverd met de promotie naar de tweede klasse als kroon op zijn werk.

Auteur :Sjef Engelbart