&

OSC`45 1- ODC 1

Wedstrijd met twee gezichten OSC `45 - ODC

De wedstrijd tussen OSC ’45 en ODC kende twee gezichten. Voor de pauze waren de Bosschenaren de betere partij en mochten de tricolores niet klagen dat de thuisploeg slechts één keer het net wist te vinden. Meteen na rust scoorde Bart Dammers de gelijkmaker waarna ODC de kans kreeg om de wedstrijd winnend af te sluiten. Het bleef echter bij 1 – 1 waardoor de ploeg van trainer Jeroen van Bezouwen op de ranglijst een plaatsje is gezakt en samen twee andere teams nu gedeeld vijfde staat.

Nieuwkomer OSC ’45 doet het tot nu toe erg goed in de derde klasse C. Voor de wedstrijd tegen ODC was de Bossche ploeg te vinden op de derde plaats op de ranglijst, één plekje hoger dan ODC. De tricolores begonnen het duel zonder het vaste spitsenduo Remco Schellekens en Bart Dammers. Daardoor kreeg Aerd van Brunschot de kans zich te bewijzen in de punt van de aanval. De jongeling deed het goed al had hij voor rust pech dat er nauwelijks medespelers waren die bijsloten waardoor hij geïsoleerd stond. Na rust kwam er wel ondersteuning.

De thuisploeg liet in het eerste bedrijf een erg goede indruk achter. Op het middenveld en in de voorhoede lieten zij zien over veel snelheid en voetballend vermogen te beschikken. In de 25e minuut leidde dat tot een mooi uitgespeelde aanval over veel schijven waarbij Kevin de Jong de man was die doeltreffend afrondde: 1 – 0. Een paar minuten later kreeg Sonny Leermans de kans om de voorsprong te verdubbelen maar ODC-doelman Teun van Gestel voorkwam dat met een uitstekende redding. Ook Marciano Bouleij kreeg namens de thuisploeg nog een opgelegde mogelijkheid maar vrij voor het doel kopte hij over. Tien minuten voor de pauze ging aan de andere kant doelman Johnny Hensels in de fout. Hij beoordeelde een hoge bal van Rob Scholten helemaal verkeerd waarna hij een overtreding nodig had om te voorkomen dat Stein van Brunschot de bal in het lege doel schoot. De scheidsrechter bestrafte het voorval met een gele kaart voor de keeper en een vrije trap voor de tricolores op de rand van de zestien die niks opleverde.

Na rust kwam Bart Dammers in het veld en dat scheelde een slok op een borrel. ODC had nu in aanvallend opzicht veel meer in te brengen en het was opvallend om te zien dat het wedstrijdbeeld volledig kantelde. Nadat Dammers direct na rust eerst nog de vuisten van doelman Hensels had getroffen, knalde hij in de 52e minuut de gelijkmaker binnen na een knappe individuele actie: 1 – 1. ODC wilde vervolgens “erop en erover” en een voorsprong voor de tricolores hing in de lucht. Maar het was Hensels die zijn ploeg op de been hield door schoten van Scholten, Dammers en Bas Verkaik kundig te pareren. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 1 – 1. Gezien het verloop van de eerste helft mocht ODC daar niet over klagen, maar gezien de kansen in de tweede helft had ook de volle buit mee naar Boxtel genomen kunnen worden.

Volgende week zondag 24 november wordt er ingehaald en speelt ODC thuis tegen Emplina. Er wordt om 14.30 uur afgetrapt.