&

ODC 1 - RKSV Boxtel 1

ODC wint Boxtelse derby tegen RKSV Boxtel

Op een sfeervol sportpark Molenwijk heeft een hardwerkend ODC de derby tegen RKSV Boxtel met 1 – 0 gewonnen. In een spannende maar niet al te hoogstaande wedstrijd, maakte Bart Dammers na een half uur spelen het enige doelpunt. Na rust ging de Munselploeg nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker maar de ODC-verdediging hield goed stand. Omdat de tricolores als enige de eerste twee wedstrijden wisten te winnen, staan zij nu alleen aan kop in 3C.

De beide Boxtelse verenigingen waren de competitie vorige week goed begonnen met een overwinning. In de derby stond daarom de koppositie in de 3e klasse C op het spel. ODC had Boxtel in de voorbereiding al eens ruim verslagen maar dat soort wedstrijden tellen eigenlijk niet. In competitieverband had de equipe van Jeroen van Bezouwen vorig seizoen twee keer verloren van het team van Walter van Ommeren dus de tricolores hadden het één en ander recht te zetten. Op een volgepakt en sfeervol sportpark Molenwijk zat er bij beide teams heel wat spanning op de wedstrijd. In de beginfase had de thuisploeg een licht veldoverwicht zonder dat het echt gevaarlijk werd. Na een minuut of 20 veranderde dat. De Munselploeg trok het spel wat meer naar zich toe en deelde af en toe wat speldenprikjes uit waar meestal routinier Pascal van den Brand bij betrokken was. In de 21e minuut ging Robert van Boxtel er namens de roodwitten aan de rechterkant vandoor. Zijn scherpe voorzet zorgde voor paniek in de ODC-defensie maar leidde uiteindelijk tot niets. Na een halfuur spelen kwam de openingstreffer van de tricolores eigenlijk uit de lucht vallen. Een pass van Rob Scholten kwam bij Job Meijdam terecht die de bal achter de defensie van Boxtel probeerde te leggen. De pass leek te hard maar omdat Boxtel-goalie Raymon Strik twijfelde, kon Bart Dammers in balbezit komen. Met een mooie actie omspeelde hij vervolgens Strik om daarna knap af te ronden: 1 – 0. In het laatste kwartier van het eerste bedrijf waren de gasten nog een paar keer dreigend met corners en vrije trappen. Het zag er allemaal gevaarlijker uit dan het daadwerkelijk was.

Na rust deed Boxtel er alles aan om langszij te komen. Evenals voor de pauze leidde dat nauwelijks tot uitgespeelde kansen. De nerveus spelende tricolores leken vooral voor de punten te gaan. Daarbij werkten ze keihard zonder echt goed te voetballen zoals het er wel vaker in een derby aan toe gaat. Verder lag het spel vaak stil door blessures. Zo was er een kwartier voor tijd een botsing in een luchtduel waarna Boxtel-verdediger Guus Schuurmans het veld per brancard moest verlaten. In de blessuretijd kon ook doelman Strik niet meer verder nadat hij op ongelukkige wijze in aanraking was gekomen met een ODC-aanvaller. In de slotminuut had Dammers ODC nog op 2 – 0 kunnen zetten maar zijn inzet kon door invaller-doelman Van Engelenburg worden gekeerd.

Na twee nederlagen in de derby vorig seizoen smaakte deze overwinning de ODC-supporters prima. Trainer Van Bezouwen was trots op zijn team en content met de punten maar weet dat zijn mannen nog veel beter kunnen. Door de winst staat ODC nu alleen aan kop met zes punten uit twee wedstrijden. Volgende week zondag 23 september wacht de uitwedstrijd tegen Baardwijk. De aftrap in Waalwijk is om 14.30 uur.