&

ODC 1 - OSC `45 1

ODC pakt de winst weer in blessuretijd

ODC heeft de laatste weken iets met de blessuretijd. Was het vorige week tegen Emplina Bart Dammers die in de extra tijd de drie punten veilig stelde, in de thuiswedstrijd tegen OSC ’45 flikte Remco Schellekens hetzelfde kunstje. Daarmee werd het 2 – 1 in het voordeel van ODC.

Al vroeg in de wedstrijd had Dammers zijn ploeg op voorsprong gezet maar na een ongelukkige handsbal kwamen de gasten nog voor de pauze vanaf elf meter langszij. Na rust leek het er lang op dat de mannen van Jeroen van Bezouwen het enorme veldoverwicht niet in doelpunten konden uitdrukken maar door de treffer van Schellekens liep dat alsnog anders. Door deze zege is ODC voor de 16e keer op rij ongeslagen gebleven. Dat kwam nog maar één keer vaker voor in de clubgeschiedenis. Omdat ook koploper RKDVC maar blijft winnen, zal een kampioenschap er niet meer in zitten. Met nog drie wedstrijden te gaan blijft de achterstand op de lijstaanvoerder acht punten.

Vooraf aan de thuiswedstrijd tegen OSC ’45 hadden de ODC-supporters nog een klein sprankje hoop op een eventueel kampioenschap. Koploper RKDVC stond weliswaar acht punten voor maar had nog een paar lastige wedstrijden op het programma staan. Uiteraard moest ODC dan zelf gewoon blijven winnen, als eerste thuis tegen OSC’45. De tricolores begonnen uitstekend aan de wedstrijd tegen de Bosschenaren. In de aanvangsfase werd er prima combinatievoetbal gespeeld en dat resulteerde al na acht minuten in de openingstreffer. Met een prachtige crossbal vanaf rechts bereikte Roel van Lokven Bart Dammers die de bal controleerde en van dichtbij snoeihard in schoot: 1 – 0. ODC bleef vervolgens goed spelen en de 2 – 0 hing in de lucht maar viel niet. Bij één van de spaarzame uitvallen van de gasten kreeg Sjoerd van Lokven de bal ongelukkig tegen zijn hand en wees de arbiter naar de stip. Jordey van Ham schoot de penalty feilloos binnen en het stond weer gelijk: 1 – 1. De tricolores bleven daarna de bovenliggende partij maar de scherpte van de beginfase was er niet meer. De beste kans in het resterende deel van de eerste helft was voor Dammers die vanaf een meter of 40 de ver voor zijn doel staande keeper probeerde te verschalken maar zijn schot ging net naast.

Na de pauze begon ODC opnieuw goed. Dammers en Remco Schellekens kregen wat kansjes maar gescoord werd er niet. Twintig minuten voor tijd bracht trainer Van Bezouwen met Sherrel Sambo een extra aanvaller om daarmee de winst te forceren. Uiteindelijk was het een gelukkige wissel maar dat bleek pas in de blessuretijd. Sambo speelde toen vanaf de rechterkant in op Tommy van den Berg die een slim overstapje deed. Daardoor kwam de bal bij Schellekens die op de keeper af kon gaan en wist te scoren: 2 – 1. Het leverde de tricolores een lucky, maar ook een zeer verdiende overwinning op.

ODC blijft tweede op de ranglijst. Doordat RKDVC ook won, is de achterstand met nog drie wedstrijden te spelen nog steeds acht punten. Dat lijkt te veel om nog aan een kampioenschap te denken. De eerstvolgende wedstrijd speelt ODC op maandag 21 april (2e paasdag) tegen Wilhelmina. In ’s-Hertogenbosch wordt om half drie afgetrapt.