&

ODC 1 - DSC 1

ODC komt uitstekend uit de winterstop

ODC is zondag 19 januari de tweede seizoenshelft prima begonnen. DSC, de nummer 4 op de ranglijst, werd met 5 – 0 kansloos afgeserveerd. Voor rust was Remco Schellekens twee maal trefzeker. Na rust zorgden Bart Dammers, Aerd van Brunschot en Rob Scholten voor de doelpunten. Het team van trainer Jeroen van Bezouwen liet bij vlagen oogstrelend voetbal zien en dat is goed nieuws met het oog op de derby volgende week tegen RKSV Boxtel. Door de zege staat ODC steviger op de derde plaats met 25 punten uit 13 wedstrijden.

De selectie van ODC had tijdens de winterstop een goed trainingskamp gehad in Turkije waar lekker was getraind en flink wat aan teambuilding was gedaan. De vraag was of dit ook vertaald zou worden in een goed resultaat bij de eerste competitiewedstrijd na de winterstop. Tegenstander DSC stond vooraf vierde op de ranglijst met slechts één puntje minder. ODC ging uitstekend van start. Al in de eerste minuut was het bijna raak toen Willem van de Kerkhof een vrije trap van Rob Scholten net naast kopte. Vlak daarna kregen de bezoekers uit Kerkdriel de kans om de leiding te nemen maar Daniel van Lent schoot te gehaast in waarna de bal via ODC-keeper Teun van Gestel naast ging. In de zevende minuut stond de DSC-defensie te slapen toen Scholten met een mooi passje Remco Schellekens bediende die het vervolgens keurig afrondde: 1 – 0. Vijf minuten later was het opnieuw raak. Weer was het Scholten die Schellekens alleen voor de keeper zette en weer rondde de ODC-spits knap af: 2 – 0. Halverwege het eerste bedrijf zag de ODC-verdediging er een paar keer niet goed uit maar de gasten wisten daar onvoldoende van te profiteren. Het hoogtepunt van de eerste helft was een geplaatste bal van Scholten na een half uur spelen. Vanaf een meter of 35 zag hij dat doelman Jeroen van Grinsven te ver voor zijn doel stond en plaatste hij de bal over de keeper in de richting van het doel maar jammer genoeg trof hij slechts de paal. Vijf minuten later kwamen de gasten opnieuw goed weg na een mooie actie van Bart Dammers waarbij hij vanaf de linkerkant naar binnen sneed. Zijn voorzet leidde tot drie keer toe tot een goede schietkans voor een ploeggenoot maar de balde wilde er niet in.

Na de thee werd de wedstrijd binnen tien minuten in het slot gegooid. Dammers trok vanaf links op de voor hem typerende manier naar binnen en haalde daarna snoeihard doeltreffend uit: 3 – 0. In het laatste halfuur van de wedstrijd speelden de tricolores bij vlagen oogstrelend voetbal met de ene mooie aanval na de andere. Natuurlijk lag dat ook aan de tegenstander die na de 3 – 0 de handdoek in de ring had gegooid maar het was te prijzen dat de ploeg van trainer Van Bezouwen naar meer doelpunten bleef zoeken en achterin geconcentreerd bleef spelen. Nadat Dammers en Roel van Lokven eerder op Van Grinsven waren gestuit, was het invaller Aerd van Brunschot die koud in het veld op aangeven van Scholten heel knap de 4 – 0 binnen werkte. Vijf minuten voor tijd raakte uitblinker Scholten opnieuw de paal maar in de slotminuut kreeg hij eindelijk waar hij recht op had. Nadat keeper Van Grinsven bij een terugspeelbal slechts met de hand een nieuwe tegentreffer kon voorkomen, kregen de tricolores op een paar meter van het doel een vrije trap te nemen. Scholten zette zich achter de bal en knalde laag en zuiver de 5 – 0 binnen.

Door de overwinning blijven de tricolores op de derde plaats staan maar is de achterstand op nummer twee RKSV Boxtel verkleind. De Munselploeg verloor uit bij Buren en heeft nog slechts drie punten meer dan ODC waarbij de tricolores een wedstrijd minder hebben gespeeld. Bij de Boxtelse derby volgende week (zondag 26 januari) op sportpark Munsel, is daardoor de tweede plaats de inzet. De tricolores staan er goed voor maar bedacht moet worden dat een derby altijd een wedstrijd op zich is waarbij alles mogelijk is.