&

ODC 1 - Bladella 1

ODC 1 wint eerste nacompetitie tegen Bladella 1

ODC heeft de eerste wedstrijd in de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse gewonnen. Op eigen terrein werd Bladella met moeite met 2 – 1 verslagen. De gasten kwamen al binnen twee minuten op voorsprong en het duurde tot ver in de tweede helft alvorens de tricolores dat op basis van wilskracht recht hadden gezet. Bas Verkaik en Job Meijdam waren de doelpuntenmakers. Domper op de feestvreugde was de rode kaart die Bart Dammers in de blessuretijd kreeg waardoor hij de return volgende week in Bladel zal moeten missen.

Voor ODC stond er in de laatste weken van de competitie eigenlijk niet veel meer op het spel, behalve prestige dan. Er was al een periodetitel binnen en het kampioenschap zat er, ondanks een reeks van 19 ongeslagen partijen, niet meer in. Het wachten was op de nacompetitie die van start ging met een thuiswedstrijd tegen Bladella. De ploeg uit Bladel was de competitie dit jaar goed begonnen en had de eerste periode gepakt maar was daarna wat teruggevallen.

Het duel op sportpark Molenwijk was amper twee minuten oud of de ploeg van trainer Jeroen van Bezouwen keek al tegen een 0 – 1 achterstand aan. De ODC-defensie verzuimde om Anel Selimovic aan te pakken waarna de Bladella-speler de hoek voor het uitzoeken had. Meteen vanaf de aftrap leek ODC langszij te komen maar de treffer die Remco Schellekens scoorde werd terecht geannuleerd vanwege buitenspel. Even later was er een nieuwe kans om langszij te komen maar Job Meijdam en Bart Dammers stuitten na een vrije trap van Rob Scholten allebei op doelman Paul Dijkmans. Het duurde tot de 19e minuut voordat de thuisploeg een volgende kans kreeg. Na goed doorzetten van Tommy van den Berg lanceerde Meijdam Schellekens maar de spits schoof de bal net naast het doel. In het vervolg van de eerste helft waren de gasten feller dan ODC en had de Boxtelse defensie het lastig tegen de rappe en balvaardige Bladelse aanvallers. Vlak voor rust kwamen de tricolores goed weg toen een schot van Selimovic rakelings over het doel van Teun van Gestel ging.

Na de pauze kwam er een ander ODC uit de kleedkamer. De ploeg was een stuk feller dan voor de thee en zette veel meer druk naar voren. Na een klein uur spelen viel daardoor de gelijkmaker die op dat moment verdiend was. Een corner van Dammers vanaf links werd door Willem van de Kerkhof goed terug gelegd waarna invaller Bas Verkaik de bal hoog in de touwen schoot: 1- 1. Meteen na dit doelpunt kwam ODC met de schrik vrij toen een enorme poeier van opnieuw Selimovic buiten het bereik van Van Gestel op de lat uiteen spatte. De tricolores gingen vervolgens vol voor de winst en een kwartier voor tijd leidde dat bijna tot een treffer. Met een steekbal zette Scholten Van den Berg vrij voor de keeper maar diens inzet verdween over het vijandelijke doel. Vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd kwam de felbegeerde overwinning er alsnog. Een corner vanaf rechts van Scholten werd ingekopt door Van de Kerkhof waarna Meijdam de bal over de lijn werkte: 2 – 1. ODC slaagde er in om de overwinning over de streep te trekken maar liep in de blessuretijd nog wel schade op toen Dammers rood kreeg. De spits zal daardoor de return in Bladel moeten missen.

Met deze uitslag is de strijd nog lang niet gestreden. De tricolores zullen volgende week zondag 25 mei opnieuw vol aan de bak moeten om de volgende ronde van de nacompetitie te bereiken.