&

BMC 1 - ODC 1

ODC krijgt pak slaag bij BMC

Een onthutsend slecht spelend ODC kreeg er in de uitwedstrijd tegen BMC flink van langs. Onder herfstachtige omstandigheden lieten de tricolores veel te weinig strijd en beleving zien. Thuisploeg BMC profiteerde daar optimaal van door al voor de pauze vier keer te scoren waarmee de wedstrijd eigenlijk al snel beslist was. Uiteindelijk werd het 5 – 1. Door de forse nederlaag is ODC gezakt naar de 7e plaats op de ranglijst met 11 punten uit 7 wedstrijden.

ODC heeft het altijd lastig uit tegen BMC. Een uitzondering was de wedstrijd aan het einde van het vorig seizoen toen de tricolores eenvoudig met 0 – 3 wonnen in Berlicum. BMC-trainer Ben Hoek kwam met een verrassing uit de hoge hoed. Omdat zijn topscorer Sjors van Zoggel geblesseerd was, had hij zaalvoetballer Maarten de Hommel overgeheveld vanuit de lagere elftallen naar het eerste. Na een kwartiertje zette deze De Hommel BMC op voorsprong door na een hoekschop beter op te letten dan de ODC-defensie en de bal binnen te schieten. Vlak daarna was het bijna 2 – 0 toen een Berlicumse aanvaller in kansrijke positie over kopte. Maar het bleek uitstel van executie. In de 24e minuut kon Joost Mathijssen aan de linkerkant ongehinderd zijn gang gaan en de bal voor het doel brengen waarna De Hommel zijn tweede van de dag binnenprikte: 2 - 0. De tricolores konden daar helemaal niks tegenover stellen. De ploeg van trainer Jeroen van Bezouwen was steeds een stapje te laat daar waar de thuisploeg liet zien voor elke meter te willen vechten. Tien minuten na de 2- 0 mocht Mathijssen opnieuw vanaf links doorkomen en dit keer was het Roël Tibosch die kon afronden: 3 -0. Gelijk vanaf de aftrap maakte Tommie van Alphen nog wel 3 – 1 maar alle Boxtelse hoop werd de grond ingeboord toen Mathijssen in de laatste minuut van de eerste helft de 4 - 1 ruststand op het scorebord zette.

In de rust voerde Van Bezouwen twee offensieve wissels door maar veel hielp het allemaal niet. ODC mocht van geluk spreken dat het niet meer doelpunten om de oren kreeg want BMC trof vlak na de pauze nog twee keer de paal. Vijf minuten voor tijd werd het ten slotte nog 5 – 1 voor de thuisploeg door Stefan Kweens.

De nederlaag zal hard aankomen bij de tricolores. Met het voetballend vermogen van de Molenwijkploeg zit het wel goed maar dat alleen is niet genoeg. Strijd, beleving en overtuigingskracht in de duels hoort er ook bij en juist op die punten was BMC beter.

Volgende week, zondag 3 november, krijgt ODC de kans om zich te revancheren als er op eigen terrein tegen Buren wordt gespeeld. Om half 3 wordt er afgetrapt.

Auteur :Sjef Engelbart