&

Bladella 1 - ODC 1

Oppermachtig ODC door naar de finale

Een zeer sterk spelend ODC heeft zondag 25 mei de finale van de nacompetitie bereikt door Bladella op eigen terrein met 1 – 4 te verslaan. De ploeg uit Bladel maakte het de tricolores vorige week nog erg moeilijk maar deze keer was ODC oppermachtig ondanks wederom een vroege achterstand. Remco Schellekens boog met twee treffers nog voor de pauze de 1- 0 achterstand om in een 1 – 2 voorsprong. In de tweede helft maakten Sjoerd van Lokven en uitblinker Rob Scholten het definitief af. Door deze zege heeft ODC zich geplaatst voor de finale van de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse. De ploeg van trainer Jeroen van Bezouwen treft hierin Rood Wit Veldhoven.

Het leek voor ODC een pittig karwei te gaan worden in Bladel. Vorige week wisten de tricolores op eigen veld ternauwernood met 2 – 1 te winnen en had Bladella laten zien dat het een lastige opponent kan zijn. Evenals in die wedstrijd begonnen de tricolores niet scherp. Al in de derde minuut kwam een vrije trap van Anel Selimovic boven op de lat terecht en was de ODC-defensie niet attent toen Joep van de Ven namens de thuisploeg de terugspringende bal in het net werkte: 1 – 0. Gelukkig waren de tricolores snel weer bij de les want druk zetten op de Bladelse defensie leverde drie minuten later balbezit op waarna Remco Schellekens oog in oog met doelman Paul Dijkmans beheerst binnentikte: 1 – 1. Twee minuten later gaf Schellekens vanaf rechts een prima voorzet op Bas Verkaik die zijn inzet op miraculeuze wijze gestuit zag worden door Dijkmans. Diezelfde Dijkmans bracht enkele minuten later opnieuw redding, dit keer op een inzet van Schellekens. In de 17e minuut kwam ODC verdiend op voorsprong toen Rob Scholten een vrije trap heel slim op Schellekens inspeelde en de spits in één keer uithaalde: 1 – 2. De tricolores bleven in het vervolg van het eerste bedrijf domineren. Het was goed om te zien dat ze knokten voor elke meter en daarnaast ook nog eens prima voetbal lieten zien. Vlak voor rust was het bijna 1 – 3 maar weer vond Schellekens doelman Dijkmans op zijn weg. Ook kwamen de tricolores nog een keer goed weg toen Job Meijdam bij één van de spaarzame aanvallen van Bladella de bal van de lijn moest halen.

Na de thee ging Bladella met een extra aanvaller spelen maar grote kansen leverde dat niet op. Aan de andere kant ontstond er daardoor ruimte voor ODC om de score verder uit te bouwen. Na bijna een uur spelen zette Tommy van den Berg Sjoerd van Lokven vrij voor de keeper maar het schot van de middenvelder van ODC ging over. Een paar minuten later leverde een aanval over rechts wel de derde treffer op. Via Van den Berg en Schellekens kwam Sjoerd van Lokven in balbezit en dit keer prikte hij wel raak: 1 – 3. Er kwamen nog meer kansen en twintig minuten voor tijd werd het 1 – 4 toen Schellekens zijn tegenstanders weer eens te slim af was maar op Dijkmans stuitte. De meegelopen Scholten joeg de terugkomende bal daarna genadeloos in de touwen. Het bleef uiteindelijk bij 1 – 4 waarmee ODC voor de 21e keer op rij ongeslagen is gebleven en zich heeft geplaatst voor de finale om promotie naar de tweede klasse. Daarin treffen de tricolores twee keer Rood Wit Veldhoven.

A.s. donderdag 29 mei (Hemelvaartsdag) speelt ODC thuis waarna volgende week zondag 1 juni de return in Veldhoven volgt.