&

ODC Kampioen, F6 behaalt groots succes!

Één ding was zeker zaterdag 7 december, in deze laatste competitieronde wordt het kampioenschap in Vught beslist. De twee lijstaanvoerders troffen elkaar daar namelijk op het sportpark van Zwaluw. Beide teams hadden vooraf evenveel punten, echter had Zwaluw een beter doelsaldo. Dus de opdracht voor ODC was duidelijk; winnen!! Beiden teams begonnen nerveus aan hun kampioenswedstrijd. Maar naar verloop van tijd ontstond er een spannende strijd tussen twee talentvolle teams.

De beste kansen waren voor het thuis team. Maar gesteund door het talrijke enthousiaste uitpubliek werden de rood-wit-blauwe naar voren geschreeuwd. Wat uiteindelijk resulteerde in een hoekschop, deze werd zo goed en scherp genomen dat de verdediging van Zwaluw hier geen gepast antwoord op had en middels een eigen doelpunt kwam voor de tricolores de belangrijke 0-1 op het scorebord. Met deze tussenstand was plots niet Zwaluw meer de virtuele kampioen, maar ODC. Dit was het signaal voor de thuisploeg om alle schroom van zich af te gooien en vol op de aanval te gaan spelen. Maar door zeer goed verdedigen en uitstekend keeperswerk bleef ODC op de been. Sterker nog, door een counter uit het boekje kwam net voor de rust de bal via verschillende schijven bij Ties terecht. Deze sprintte de verdediging voorbij en ronde zeer bekwaam af door de keeper in de korte hoek met een hard schot te verschalken. GOAL!! Tijdens de rust genoten de jongens van deze comfortabele 0-2 voorsprong en welverdiende warme chocolade melk.

Ondertussen waren de coaches er nog niet gerust op en prepareerde zij de jongens voor een lastige zware tweede helft. Wat ook niet veel later zo bleek te zijn, de druk van Zwaluw nam toe. Dit resulteerde in een verdiende aansluitingstreffer. Wat  Zwaluw nog meer vertrouwen gaf op een goede afloop. ODC kwam niet meer onder de druk vandaan en de gelijkmaker bleek een kwestie van tijd. Echter was de wedstijd bijna afgelopen, zou ODC deze minimale voorsprong vast kunnen blijven houden?!?! Helaas.. Toch vond Zwaluw nog de ruimte om de 2-2 aan te tekenen. Zwaluw leek met nog maar 2 minuten te spelen het kampioenschap te hebben binnen gehaald. Maar de jongens van ODC toonde veel karakter en ging niet met de pakken neer zitten. En door geweldige teamspirit dwong men in de blessuretijd nog een corner af. Dit bleek eerder deze wedstrijd al een wapen te zijn. En.. jawel de bal werd weer perfect voor de goal getrapt en viel in het net, GOAL en ODC F6 is KAMPIOEN! Dit werd gevierd met luid gejuich en zelfs champagne!!