&

ODC A1 - Best Vooruit A1

Best belangrijke punten voor ODC A1 op Best Vooruit A1

Zaterdag 23 november stond Best Vooruit A1 op het programma voor ODC A1 . Een wedstrijd die gewonnen moest worden om de weg weer omhoog te vinden. De dag begon al vroeg voor de voetballers van de A1, er moest namelijk al om 10.30 verzameld worden op het hoofdterrein. Als team gingen we namelijk op kraamvisite bij Frens en daar hadden we tevens een ontbijt/lunch. Ook de bespreking vond hier plaats en daarin werd duidelijk gemaakt dat de 3 punten in Boxtel moesten blijven.

We begonnen als volgt : Joep in de goal, daarvoor stonden Olivier, Mike, Lennart en Mootje.
Het middenveld bestond uit Guus, Jorn en Ido. Het elftal werd compleet gemaakt door Roy, Malcolm en Randy.
Op de bank begonnen Lex, Noud, Ton en Cody. Sander was voor deze wedstrijd geschorst.

De scheidsrechter floot voor het begin van de wedstrijd. Het was een erg rommelig begin waarbij ODC vooral op het middenveld elke keer een stapje te laat kwam en er weinig 2e ballen gewonnen werden. De eerste kans was er een voor ODC, een goede individuele actie van Randy belandde net naast het doel. Het was echter wel duidelijk dat er meer voor de punten gestreden moest worden aangezien Best er best vaak gevaarlijk uitkwam. De beste kans in de 1e helft was er eentje voor Best. Joep zorgde er met een goede redding voor dat we met 0-0 de rust in konden gaan. Een 1e helft eigenlijk zonder veel spanning. Maar die kan ik in het laatste kwartier nog beloven.

In de rust werd Roy gewisseld voor Noud. Noud zorgde na 2 minuten al gelijk voor de 1-0! Goed druk zetten van een sterk spelende Malcolm zorgde voor balbezit. Malcolm bleef rustig en gunde Noud een niet te missen kans. De 2-0 viel snel erna. Een slechte uittrap van de keeper van Best werd afgestraft door Malcolm. Hij rondde prima af en zorgde voor de 2-0. 10 minuten later kreeg ODC ook nog een penalty om de wedstrijd te beslissen. Randy werd omgelopen door de rechtsback van Best net buiten of binnen de 16 meter. Lennart ging achter de bal staan en met enig geluk ging de bal er via de keeper in, 3-0! De wedstrijd leek beslist maar niets bleek minder waar. Na een afgeslagen bal bij een corner van Best werd de bal van zo’n 20 meter ingeschoten. Joep leek de bal te hebben maar de bal verdween toch in het doel, 3-1. Een paar minuten erna viel ook nog eens de 3-2. Een speler van Best kon de bal vrij inschieten en dus deed hij dit ook maar. Op het gebied van kaarten pakken was Best vandaag wel beter. De eerste onnodige kaart werd nog gepakt voor Jorn, maar de verdediger en keeper van best kregen het samen voor elkaar nog dommere kaarten te pakken. De verdediger van Best kreeg het voor elkaar om binnen 8,56 seconden 2 keer geel te pakken waardoor hij kon gaan douchen. De keeper van Best besloot ook nog maar om door te gaan met zeuren en pakte ook nog even geel. Na nog enkele spannende momenten achterin en 8 minuten blessuretijd  besloot de scheidsrechter om af te fluiten aangezien we geen verlichting op het hoofdveld hebben. De belangrijke 3 punten waren binnen! Deze 3 punten zijn naderhand met het team nog goed gevierd in de kantine en het dorp!