&

Beerse Boys 2 - ODC 2

Beerse slecht.

In de week van : het dooiende weer, de aankondiging van Beatrix, en de week dat FC Den Bosch van zich liet horen, het sluiten van de transfermarkt, mocht ODC 2 de wei weer op.

Beerse Boys was ditmaal de tegenstander. De eerste ontmoeting eerder dit seizoen eindigde in een 2-1 overwinning. Dit was mede dankzij een fantastische Mario Gomez toendertijd.

De eerste officiele wedstrijd van het jaar 2013 ging als volgt van start.

Karss in de goal

Stijn,Jan,Niels en Job achterin

MIBS, Seth en Tommie op het middenveld.

Roan, Aerd en Jasper voorin.

Op de bank naast Pino zaten naast de geblesseerde Dentenier nog Nick, Dennis en Mustafa.

ODC 2 mistte Hayke en de nog altijd geblesseerde Noud, die overigens wel zijn eerste balcontacten heeft gemaakt op de training.

ODC opende slap. Er werd weinig gecoached en weinig tot geen initiatief genomen. Dit leidde ook tot de eerste kansen van Beers. Een open kans 1 op 1 met Karss werd naastgeschoten. Een afvallende bal vanaf de 16 meter werd rakelings langs geschoten.

ODC kwam er nauwelijks uit. Tot op een moment dat Tommie de bal kreeg en zijn slalom inzette.

Hij dribbelde de 16 in en werd ten val gebracht door een speler van Beers. Juist ja, een pingel dus! Tenminste, in 2012 was de regel nog dat een bal dan op de stip werd gelegd. Helaas is die regel afgeschaft blijkbaar en ODC kreeg dus niks. Een aantal minuten later was het Beers dat de leiding nam. De rechtsbuiten kwam door op links en gaf de voorzet ,op een totaal vrijstaande speler die verkeerd is doorgegeven door het middenveld, die koelbloedig afrondde. 1-0

ODC moest echt even wakker worden geschud. Dit was een taakje voor de ervaren Pumba van Hal.

Een solo die hij vanaf de verdediging inzette bracht hem op 25 meter van het vijandige doel. Een leep balletje op Aerd, bracht de spits in stelling om te scoren. En zo scherp zoals hij altijd is, was hij dat daar ook. Doelpunt ODC, 1-1.

ODC werd beter door dit doelpunt en zette aan. In de 40e minuut werd een afvallende bal terug richting het doel van Beers gepompt. Van Hal kwam 1 op 1 met de keeper van Beers, omspeelde hem en…..daar lag van Hal met zijn snufferd in de rubber korrels. De keeper had zojuist een doorgebroken speler een scoringskans ontnomen. ODC kreeg een vrije trap en de keeper kreeg……. Niks!!!!!! Schandalig dat deze scheids hiervoor geen kaart gaf. Waarschijnlijk had hij zijn kaarten zaterdagavond bij het toepen laten liggen. Maargoed, ODC kreeg een vrije trap. Van Hal ging er voor staan. Hij plaatste de bal in de hoek van de keeper. De keeper liet de bal los, en Jan, Aerd, Stijn kregen de mogelijkheid om ODC vlak voor rust op voorsprong te zetten. Helaas was dit niet gelukt. Zo ging ODC met een 1-1 gelijkspel de rust in.

In de tweede helft gingen 2 ongewijzigde ploegen op zoek naar de voorsprong. ODC was niet op zijn best en liep dus steeds achter Beers aan. Het was berenslecht. ODC kwam telkens 2e. Ik ga er ook niet veel woorden aan vuil maken. Beers scoorde nog 2x en ging dus met de 3 punten de kantine in. Het positieve van deze wedstrijd was dat Job weer wat minuten heeft kunnen maken na lang blessureleed.

Volgende week is het carnaval en zullen er heel wat pintjes worden genuttigd. Vele ODC-ers zullen dan te zien zijn in de Indetrek van Boxtel. Over 2 weken zal de wedstrijd tegen Nemelaer worden ingehaald. Mensen, bedankt voor het lezen en hopelijk kan ik u over 2 weken blij maken met 3 punten. Voor nu is het genoeg geweest. ALLAAAFF

Auteur : Niels Karssemakers