&

ODC 1 - Helvoirt 1

ODC loopt achter de feiten aan

ODC kon helaas geen vervolg geven aan de prima prestatie van vorige week tegen Emplina. De tricolores stonden tegen Helvoirt binnen het halfuur met 0 – 3 achter. Tommie van den Berg en Rob Scholten maakten er vlak voor rust nog wel 2 – 3 van maar toen de gasten na een uur spelen de 2 – 4 scoorden, kwam de ploeg van Jeroen van Bezouwen voor een onmogelijke opgave te staan. Er werd hard gewerkt en er ontstonden nog wel kansen maar de stand veranderde niet meer.

Na de goede overwinning vorige week op Emplina, waren de verwachtingen voor de inhaalwedstrijd op eigen veld tegen Helvoirt hooggespannen. Een nieuwe zege zou de tricolores weer enkele plekken op de ranglijst doen stijgen. De thuisploeg begon goed en kreeg na drie minuten de kans om de leiding te nemen. Een mooie pass van Tommie van den Berg bereikte Remco Schellekens die van dichtbij inschoot maar zijn inzet gekeerd zag door doelman Jordy van der Zande. Daarna brak er een fase aan waarin het er bij ODC verdedigend niet best uit zag. Helvoirt profiteerde daar optimaal van. Eerst kon Roel Pullens in de elfde minuut koppend voor 0 – 1 zorgen na een corner en een paar minuten later was het Colin van den Bergh die de voorsprong verdubbelde na een onoplettendheid in de Boxtelse verdediging. De maker van het tweede Helvoirtse doelpunt raakte daarbij overigens wel zodanig geblesseerd dat hij van het veld gedragen moest worden met een vervelende blessure. Toen er een halfuur was gespeeld, stond de ODC-verdediging weer niet goed en kon Stijn van Gils de gasten op 0 – 3 zetten uit een vrije trap van Maarten van ‘t Hullenaar. Bij dit doelpunt raakte ODC-keeper Louis Maas zodanig geblesseerd dat hij het veld moest verlaten en vervangen werd door Freek van Bommel. Vlak voor rust kwam de spanning in de wedstrijd weer terug. In de 41e minuut werd een schot van Bas van der Pasch via de voeten van Tommie van den Berg tot doelpunt gepromoveerd (1 – 3) en een minuut later legde de scheidsrechter de bal op de stip nadat Sherrel Geertruida binnen de beruchte lijnen was neergehaald. De toegekende strafschop werd door Rob Scholten feilloos benut: 2 – 3. In de blessuretijd had Schellekens de 3 – 3 op zijn voeten maar de uitstekend keepende Van der Zande kon dat op het laatste moment nog voorkomen.

In het tweede bedrijf zette ODC alles op alles om langszij te komen. Er werd keihard geknokt en Helvoirt werd zwaar onder druk gezet. Stein van Brunschot was een paar keer gevaarlijk vanaf de rechterkant maar was daarbij niet gelukkig in de afwerking. Aan de andere kant kwamen de gasten er nog maar sporadisch uit maar als ze er uit kwamen dan was het meteen gevaarlijk. Na een uur spelen deed een dergelijke tegenaanval ODC de das om. Aanvoerder Pullens bereikte met een slim steekballetje Menno van Hattum die Van Bommel omspeelde en de 2 – 4 op het scorebord zette. In de slotfase gaf de equipe van Van Bezouwen nog eens extra gas maar het zat de mannen niet mee. Bij scrimmages voor het Helvoirtse doel viel de bal een paar keer net niet goed en vijf minuten voor tijd had Niels van Hal pech dat zijn kopbal via de lat over ging. De vroege achterstand brak ODC uiteindelijk op. Daardoor liep men de hele wedstrijd achter de feiten aan en bleek een nederlaag onvermijdelijk.

Door dit verlies zijn de tricolores van de vijfde naar de zesde plaats op de ranglijst gezakt met 8 punten uit 7 wedstrijden. Volgende week, zondag 28 oktober, speelt ODC uit tegen Wilhelmina. In ’s-Hertogenbosch wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Auteur :Sjef Engelbart