&

ODC 1 - Emplina 1

Goed spelend ODC pakt drie punten

Een goed spelend ODC heeft uitstekende zaken gedaan door de thuiswedstrijd tegen Emplina met 3 – 1 te winnen. Vooral voor rust lieten de tricolores prima voetbal zien. Door doelpunten van Niels van Hal, Stein van Brunschot en Remco Schellekens stond het halverwege 3 – 0 voor de thuisploeg. Direct na rust werd het 3 – 1. In de tweede helft kreeg ODC nog volop mogelijkheden om de score verder op te voeren maar werden de kansen niet meer benut. Door deze overwinning stijgt ODC van de negende naar de vijfde plaats op de ranglijst met acht punten uit zes wedstrijden.

Het is ODC de afgelopen weken steeds niet gelukt om de drie punten mee naar huis te nemen. Iedere keer was er het gevoel dat er meer in had gezeten maar tot dusverre bleef het bij die ene overwinning in de openingswedstrijd tegen Sint Michielsgestel. Er was de tricolores daarom veel aan gelegen om de thuiswedstrijd tegen Emplina te winnen. De formatie van trainer Jeroen van Bezouwen begon uitstekend aan de wedstrijd. Vanaf de eerste minuut werd er druk naar voren gezet en kreeg tegenstander Emplina geen enkele ruimte om op te bouwen. Dat leverde binnen 20 minuten twee doelpunten op. De eerste treffer viel na een kwartier. Een corner van Rob Scholten viel bij de eerste paal waar Niels van Hal opdook om de bal binnen te werken: 1 – 0. Vijf minuten later stond het 2 – 0. Een mooi passje van Scholten bereikte Stein van Brunschot die de bal over keeper Stupers wipte om daarna zelf af te ronden. Na een halfuur spelen kreeg Emplina haar eerste kans. Een schot van aanvoerder Ricardo Aguado ging maar net naast. ODC bleef echter de bovenliggende ploeg en kreeg de ene na de andere kans. Een schot van Remco Schellekens werd door Stupers uit de kruising geranseld en een kopbal van Van Hal ging via de onderkant van de lat uit het doel. Toch kon er voor de pauze nog een derde Boxtelse treffer worden genoteerd. Het was een mooi uitgespeeld doelpunt waarbij Van Brunschot Schellekens lanceerde die de keeper omspeelde en scoorde: 3 – 0.

Direct na de pauze moesten de tricolores een tegentreffer incasseren. Na een hoekschop ging de bal via de kluts het doel in. Het leek er op dat een Emplina-speler daarbij hands maakte maar de scheidsrechter wilde daar niets van weten. ODC kreeg vlak daarna de kans om de marge weer op drie te brengen. De sterk spelende Tommie van den Berg bereikte zijn maatje Schellekens die pech had dat zijn geplaatste schot op de lat belandde. Na een uur spelen had Sherrel Geertruida zijn ploeg op 4 – 1 moeten zetten maar zijn inzet op aangeven van Schellekens kwam niet verder dan de paal. De laatste 20 minuten lieten de tricolores zich wat verder terugzakken en had de ploeg moeite om de bal voorin vast te houden. Desondanks kreeg het team van Van Bezouwen nog voldoende kansen om de voorsprong verder uit te breiden. Een vrije trap van de ingevallen Maick Braken kwam op de paal terecht en een mooie aanval waarbij verbindingsman Van den Berg via Schellekens Braken bereikte kon maar ternauwernood door doelman Stupers worden gekeerd. Het bleef uiteindelijk bij 3 – 1, een resultaat dat tot tevredenheid in het ODC-kamp leidde.

Door deze zege zijn de tricolores van de negende naar de vijfde plaats gestegen. Volgende week, zondag 21 oktober, speelt ODC op eigen veld het inhaalduel tegen Helvoirt. Als die wedstrijd ook wordt gewonnen, stijgen de mannen van Van Bezouwen nog verder op de ranglijst.

A.s. zondag 21 oktober staat voor het team van trainer Van Bezouwen een inhaal wedstrijd thuis op het progammma Helvoirt 1 om 14.30 uur.